Biçerdöver kontrolleri aralıksız devam ediyor

Biçerdöver kontrolleri aralıksız devam ediyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, üreticilerin talepleri doğrultusunda yaptıkları çalışmalarla dikkat çekiyor. Son olarak, müdürlük tarafından üretici dilekçelerine istinaden yapılan ürün değişikliği tespitleri ve biçer döver kontrolleri, sektördeki kalite ve verimliliği artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, üretici dilekçeleri üzerine tarımsal ürünlerin kalite standartlarının yükseltilmesi için aktif adımlar attıklarını belirttiler. Yapılan ürün değişikliği tespitleri ile çiftçilerin ekim nöbetini daha etkili kullanmaları sağlanırken, biçer döver kontrolleriyle de tarım makinelerinin verimliliği ve güvenliği artırıldı.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, ilçede tarım sektörünün gelişimi ve çiftçilerin verimliliğini artırmak için yürütülen çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

bicerdover-kontrolleri-yapildi-2.jpeg

Koçak, "Müdürlüğümüz teknik personelleri, üreticilerimizin dilekçeleri doğrultusunda titizlikle yaptıkları ürün değişikliği tespitleri ve biçer döver kontrolleri ile tarımsal üretimin kalitesini yükseltmeyi ve bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlamayı hedeflemektedir" dedi.

Üreticilerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen bu tür teknik desteklerin, tarımsal üretimin her aşamasında kalite standartlarını artırmak için kritik önem taşıdığını belirten Koçak, "Ürün değişikliği tespitleri ile çiftçilerimizin ekim nöbetlerini daha verimli hale getiriyoruz. Biçer döver kontrolleri ise tarım makinelerinin güvenliği ve performansını artırarak çiftçilerimizin üretim kapasitelerini optimize etmelerine yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

Koçak ayrıca, Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftçilere yönelik sundukları desteklerin, sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla bölge ekonomisine sağladığı katkıların yanı sıra, tarımsal üretimin kalitesini artırarak tüketicilere daha sağlıklı ve güvenilir ürünler sunulmasına da önemli bir katkı sağladığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.