Böğürtlen ekene destek verilecek

Böğürtlen ekene destek verilecek
Konya Ovası'nda tarım çeşitliliğini artırmak için yapılan faaliyetler hızla devam ediyor. Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen proje ile Ahududu ve Böğürtlen Bahçesi oluşturmak isteyenler yüzde 70 hibe verilecek.

Akşehir Tarım ve Gıda İlçe Müdürlüğü hazırlanan proje kapsamında yüzde 70’e kadar Hibe desteği verilerek Ahududu/Böğürtlen Bahçesi Tesis edileceğini duyurdu. KOP İdaresi Başkanlığı tarafından da desteklenen proje 'KOP ile Akşehir'in siyah incileri büyümeye devam ediyor' sloganı ile duyuruldu. Hibe desteklemesinden faydalanmak isteyen üreticilerin proje ayrıntıları ve başvuru şartları için 26.07.2024 tarihi mesai bitimine kadar Akşehir İlçe Müdürlüğüne şahsen başvuruda bulunması istendi.

bogurtlen-ekene-destek-verilecek-3.jpg

Ahududu, taze tüketimi yanında meyve suyu, dondurma, pastacılık, derin dondurma gibi sanayiye yönelik tüketim şekilleriyle de öne çıkıyor. Böğürtlen ise, meyve suyu, reçel, marmelat ve içki sanayi, konservecilik, pasta ve dondurma sanayinde aranan bir üzümsü meyve olarak dikkati çekiyor.