Bölgede Bal Üretimi Buradan Soruluyor

Bölgede Bal Üretimi Buradan Soruluyor
Bozkır Bal Dolum ve Paketleme Tesisi'nde bal üretimi yapan arıcılarla bir araya gelen Konya Tarım ve Gıda İl Müdürü Duran Seçen, arıcılarımızın sorun ve önerilerini dinleyerek, bilgi alışverişinde bulundu.

bolgenin-bal-uretimi-bal-uretimi-4.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Göksu Taşeli Kalkınma Havzası Projesi kapsamında Bozkır Bal Dolum, Paketleme ve İşleme tesisinde 2021 yılında faaliyete geçti. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bozkır Belediye Başkanlığı ve Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle hazırlanan ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan protokol ile finansmanı Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında sağlanan tesisin faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. S.S Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından işletilen tesis bal üreticileri için büyük avantaj sağladı.

bolgenin-bal-uretimi-bal-uretimi-41.jpg

Tarım ve Gıda İl Müdürü Duran Seçen de Göksu Taşeli Kalkınma Projesi kapsamında kurulan Bozkır Bal Dolum ve Paketleme Tesisi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında İlçede bal üretimi yapan arıcılarla bir araya gelen İl Müdürü akşam geç saatlere kadar arıcılarımızın sorun ve önerilerini dinleyerek, bilgi alışverişinde bulundu.