Bu haber keyfinizi kaçıracak!

Bu haber keyfinizi kaçıracak!
Küresel piyasalardaki artış ve tedarikte yaşanan sorunlar, Türkiye’de kahve fiyatlarına zam olarak yansıyor. Kahve fiyatlarına pazartesi gününden itibaren yüzde 40'lık zam geliyor

Yüksek enflasyon ve küresel tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar kahveye yeni bir zam daha getirdi. Son olarak temmuz ayı sonunda yüzde 40 zamlanan kahveye bir zam daha geldi.

Küresel iklim krizine bağlı olarak bu yıl yaşanan sıcak hava dalgaları ve uluslararası tedarik zincirindeki sorunlar, kahve çekirdeklerinin maliyetini artırdı. Özellikle Afrika’dan ithal edilen kahve çekirdeklerindeki fiyat artışları, sektörün önde gelen isimlerini zam yapmak zorunda bıraktı.

Sektör kaynakları pazartesi gününden itibaren Türkiye'de her gün milyonlarca vatandaş tarafından satın alınan kahvelere yüzde 40 oranında zam yapılacağını açıkladı.

KAHVE FİYATLARINA PAZARTESİ GÜNÜ ZAM GELİYOR
Piyasada büyük paya sahip olan kahve üreticileri, gelecek hafta pazartesi gününden itibarıyla ürünlerine yüzde 40 zam yapma kararı aldı.

Avrupa Birliği düzenlemelerinin Türkiye'deki kahve fiyatlarını daha da artmasına neden olması bekleniyor. Afrika’dan ithal edilen kahve çekirdeklerinin fiyatlarındaki tarihi artış, birçok kahve zincirinin yüzde 30 ila 40 arasında zam yapmasına neden olacak. Zam kararının Türkiye’deki yüzlerce şubesi olan kahve zincirlerine de yansıyacağı tahmin ediliyor.

Kahve severlere kötü haberi veren Lavazza’nın başkanı Giuseppe Lavazza, fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Kaynak:HABER MERKEZİ