Bu MYO bizim!
Sarayönü’nde Meslek Yüksekokulu’na karşı uzun yıllardan bu yana sergilenen ilgisiz tutum, okulun sürekli kan kaybetmesine neden oluyor. İlçede diğer okullara ve kurumlara gösterilen ilgi ve alaka meslek yüksekokuluna gösterilmiyor. İlçeden tecrit edilmiş bir havası bulunan okul için tüm çaba Selçuk Üniversitesi yönetiminden bekleniyor. Yakında zamanda yaklaşık 6 milyon liraya, kapasitesinin büyük bölümü boş olan bin öğrencilik bir lise yaptıran ilçenin hayırseverleri, meslek yüksek okuluna karşı kayıtsız kalıyor.
Son iki yıldır olumlu bazı gelişmelerin yaşandığı okulda Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın girişimleriyle açılan dört yeni bölüm ise öğrenci kabul edebilmek için öğretim görevlisi ataması bekliyor. Mayıs ayına kadar atamaların yapılmaması durumunda gelecek yıl da bu bölümlerin kapalı kalması ön görülüyor. Okul için hayati önem taşıyan KYK yurdu konusunda da henüz bir çalışma bulunmuyor.
Sarayönü’nde Selçuk Üniversitesine bağlı olarak eğitim veren Sarayönü Meslek Yüksekokulu’na gereken ilgi gösterilmiyor. İlçedeki diğer okullar veya kurumlar gibi benimsenmeyen meslek yüksekokuluna karşı, ilçe halkından esnafına ve hatta yöneticilere kadar aidiyet duygusu hissedilmiyor. Meslek Yüksekokulu’na karşı ilçeyle alakası bulunmayan ve sadece Selçuk Üniversitesi’nin ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren bir yapısı şeklinde tutum sergileniyor. Bu durum okulun sürekli kan kaybetmesinde başlıca sebeplerden birini oluşturuyor. Kapanmanın eşiğine kadar gelen okul için sürekli olarak Selçuk Üniversitesi yönetimi tarafından gerekli çalışmaların yürütülmesi beklenirken, son dönemde Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın özel girişimleriyle yaşanan sıkıntılar bir nebze olsun aşılmaya çalışıyor.
İlgisizlik hat safhada
Yakında zamanda yaklaşık 6 milyon liraya, kapasitesinin büyük bir bölümü boş olan bin öğrencilik bir lise yaptıran ilçenin hayırseverleri, meslek yüksek okulunun fiziki yetersizleri ve yurt ihtiyacı söz konusu olunca durumu görmezden geliyor.
Esnaflar, yurt sahipleri, ev sahipleri ve minibüsler için ekonomik getiri sağlayan bir kaynak gözüyle bakılan meslek yüksekokulu öğrencilerine ve eğitim gördükleri okula gereken değer verilmediği için okul eski günlerini mumla arıyor. İlçede okuyan ve mezun olduktan sonra ayrılan birçok öğrenci, karşılaştığı tutum ve davranışlardan dolayı kesinlikle Sarayönü’nü çevrelerine tavsiye etmeyeceklerini ifade ediyor.
Acil atama bekleniyor
Öte yandan Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın girişimleriyle açılan ancak öğretim görevlisi bulunmadığı için öğrenci kabul edemeyen bölümler, halen öğretim görevlisi ataması bekliyor. Geçtiğimiz yıl okul bünyesinde İnternet Ağ Teknolojileri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Laborant ve Veteriner Sağlık ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümleri açılırken, bu bölümlere üçer tane öğretim görevlisi atanması gerekiyor. Buna karşılık sadece Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Laborant ve Veteriner Sağlık bölümlerinin birer öğretim görevlisi bulunuyor. Bölümlerin faaliyete geçebilmesi için 10 adet öğretim görevlisinin daha atanması gerekiyor.
Bölümlerin gelecek eğitim öğretim döneminde faaliyete geçebilmesi için mayıs ayına kadar atamaların yapılması gerekiyor. Atamalar gerçekleştirilirse bölümler bu yılki üniversite tercih kılavuzunda yer alabilecek. Atamaların yapılamaması durumunda ise bölümler en az bir yıl daha pasif olarak bekleyecek. Bununla birlikte mart ayı başlarında yapılması beklenen yeni rektör atamasının Sarayönü Meslek Yüksekokulu’nu nasıl etkileyeceği ise merak konusu.
Yurt belirsizliğini koruyor
KYK yurdu konusunda da halen belirsizlikler devam ediyor. Daha önce 2017 yılında okul arazisi içerisinde 20 bin metrekare alan yurt yapımı için tahsis edilmişti. Buna karşılık henüz hiçbir faaliyet gerçekleştirilmedi. Sarayönü ile birlikte başvuru yapan Doğanhisar’da KYK yurdu yapılarak faaliyete geçirilirken henüz Sarayönü KYK yurdu projesi yatırım programına dahi alınmadı. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde atılacak atılıp atılamayacağı merak konusu olan adımların okulun gelecek yılını nasıl şekillendireceği merakla bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.