Çelik tencerenin dibi yandıysa bundan sürün! Lekeler ovalamadan bile çıkacak

Çelik tencerenin dibi yandıysa bundan sürün! Lekeler ovalamadan bile çıkacak
Çelik tencerenin dibi yandıysa mutlaka aklınızda bulunması gereken tüyo; Bu tüyodan sonra çöpe atmanıza gerek kalmayacak

Yanmış tencere temizliği, mutfakta sıkça karşılaşılan ve çözüm bulunması gereken bir sorundur. Yanmış yemek artıkları tencerelerin temizlenmesi oldukça zahmetli bir iş olabilir. Ancak doğru yöntemlerle ve püf noktalarıyla bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.

Kaşıkla hafifçe kazıyın


Temizlemede kullanabileceğimiz materyallerin başında ise karbonat geliyor. Daha önce de birkaç farklı vesileyle ‘temizlik ipuçlarında’ sıkça bahsettiğimiz karbonat, dibi tutan tencerelerin temizliğinde de görev başında. Öncelikle tencerenin dibinin tuttuğunu fark ettiğiniz anda ocağı kapatın ve henüz sıcakken kaşıkla kalıntıları temizleyin. Tabii bu kalıntıları temizlerken tencereye zarar vermemek gerekiyor. O yüzden kazıma işlemini olabildiğince hafif şekilde yapın. Ardından tencerenin bir süre soğumasını bekleyin.

Karbonat takviyesini kullanın

maxresdefault-002.jpg

GZT.com sitesinde aktarılanlara göre; Tencere soğumaya başladığı anda karbonat takviyesine geçebilirsiniz. Az önce de bahsettiğimiz gibi üzere karbonatı 1-2 çay bardağı şeklinde kullanabilirsiniz. Tabii orta ya da büyük ölçekli tencerelerde biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Karbonatın üzerine sıcak 3-4 su bardağı kadar su ekleyin ve ocağın altını açın. Bu süreçte kaynayan suyla beraber karbonat bir ‘çözücü’ görevini üstleniyor. İsterseniz yumuşak bir fırçayla temizliğe yardımcı olabilirsiniz.

Yanmış tencere temizliği konusunda bu püf noktalarını dikkate alarak, tencerelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz. Temizlik işlemi sonrasında tencerelerinizi durulayarak kurulayın ve tekrar kullanıma hazır hale getirin. Bu yöntemleri düzenli olarak uygulayarak, yanmış tencereleri temizlemenin zahmetsiz bir şekilde gerçekleştiğini göreceksiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ