CHP, Narin için adalet istiyor

CHP, Narin için adalet istiyor
CHP, Türkiye’de yaşanan çocuk cinayetlerine dikkat çekerek son olarak ülkeyi yasa boğan Narin cinayeti ile birlikte bütün cinayetlerin bir an önce aydınlatılmasını istedi

Türkiye, öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’a ağlarken cinayetin aydınlatılması için soruşturma devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), cinayete kurban giden Narin için adalet istedi.

CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, Gedavet Parkında düzenlediği basın toplantısında “Narin kızımızın öldürülmesi 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın yüreğini dağladı. Narin kızımızın katil ya da katillerinin bir an önce bulunmasını bekliyor, küçük kızımız için adalet istiyoruz” dedi.

Toplantıya, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, CHP Konya İl yönetim kurulu üyeleri ve Selçuklu ilçe yönetimi, partililer ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul katıldı.

Çobanoğlu, “Bugün, hepimizi derinden yaralayan tarifsiz bir acı içerisindeyiz. Narin, bu ülkenin masum bir evladıydı; yaşama sevinciyle dolu, geleceği umutla bakan bir çocuğumuzdu. Ancak ne yazık ki, Narin’i karanlık ellerden koruyamadık. Narin’in vahşice katledilmesi, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın yüreğini dağladı. Yüreğimizi yakan bu acı, ne yazık ki çok tanıdık.

Biz bu acıyı, Ağrı’da kaybolan dört yaşındaki Leyla Aydemir’den de tanıyoruz. O da Narin gibi, 18 gün sonra su kanalında ölü bulunmuştu. Biz bu acıyı, üç yaşındaki Müslüme Yağal’dan da biliyoruz. Mersin’in Gülnar ilçesinde dedesi tarafından katledilmişti. Biz bu acıyı, Ceylin Atik’ten de biliyoruz.

Küçük Ceylin, 10 yaşında İzmir’in Ödemiş ilçesinde komşusu tarafından boğularak öldürülmüştü. Biz bu acıyı bir buçuk yaşında, Samsun’da üvey amcası tarafından cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra ormanda cesedi parçalanmış halde bulunan Ecrin bebekten de tanıyoruz. Ve biz bu acıyı, dört yaşında Manisa’da komşusu tarafından cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra öldürülen Irmak Kupal’dan da yedi yaşında Giresun’da dayısı tarafından katledilen İkra Nur’dan da tanıyoruz.

Biz hem bu acıları hem de bu çocuklarımızın davaların da yaşanan hukuksuzları tanıyor ve biliyoruz. Bu evlatlarımızın soruşturmaları etkin ve şeffaf bir şekilde yürütülseydi, hak edenler hak ettikleri kadar ceza alsalardı bugün belki de Narin’e dokunmaya kimse cesaret edemeyecekti. Bu nedenle hukuk sistemi etkin bir şekilde işletilirse hukuk zaten çocukları koruyacaktır” dedi.

“NE ÇOCUKLARI KORUYORLAR NE ADALETİ SAĞLIYORLAR”
Çocukları korumanın vatanı korumakla başladığına dikkat çeken Çobanoğlu, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.’ Bu söz askerlerine, teğmenlerine dahi tahammül edemedikleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüdür.

Geldiğimiz nokta çok ama çok kaygı verici. 22 yılın sonunda ne vatanı koruyabiliyorlar ne çocuklarımızı koruyabiliyorlar ne de adaleti sağlayabiliyorlar. Bu topraklarda bir Narin olayı daha yaşanmasına asla ve asla tahammülümüz yoktur.

Ahlaksızlığı kökünden temizlemezsek bitiremeyiz. Maalesef çocukları koruyamıyorlar. Narin’i de koruyamadılar. ‘Devlet yaşatır’ denir ama bu ülkede devlet, Narin’i ve nicelerini ne yazık ki yaşatamadı. Bu ülkede çocuklar hepimizi kahreden şekilde can veriyor. Kadınlar şiddet kurbanı oluyor, işçi cinayetleri engellenemiyor.

Üstelik her cinayette olduğu gibi, burada da bir şeylerin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Bir iktidar milletvekili çıkıp ‘Bazen bilip söylemememiz gereken şeyler oluyor. Çünkü aile, bizim dostumuz’ diyebiliyor. Biliyorsanız çıkın söyleyin. Sizin göreviniz gizlemek değil, gerçeklerin açığa çıkmasına yardımcı olmaktır.

Bu ülkede gerçeklerin ortaya çıkıp çıkmamasının kriteri, AKP’lilerin dostu olmak mıdır? Biz, bu cinayetin feodal gerekçelerle üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Bu trajedinin bir daha yaşanmaması için, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Milletvekilimiz Sayın Barış Bektaş ile birlikte İl Başkanımız ve yöneticilerimizle üzerimize düşen her görevi yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın diyor, Narin’e Allah’tan rahmet, diliyorum.

Bu ülkenin her bir çocuğu, hepimizin evladıdır. Bir daha böyle acıların yaşanmaması dileğiyle katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“NARİN CİNAYETİNİN TEZ ZAMANDA AYDINLATACAĞINI ÜMİT EDİYORUM”
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş narin kızımızın öldürülmesinin tez zamanda aydınlanmasını beklediklerini dile getirerek, “Maalesef güne bir acı haberle daha uyandık Konya’da da Çiğdem isimli bir kadının dört tane mülteci tarafından öldürüldüğünün ortaya çıktığını gördük.

İktidarın mülteci politikasının neden olduğu bir cinayet var ama diğer cinayetlere de baktığımızda ısrarla kadını eve hapsetmeye çalışan ve kadını üretim araçlarına, cemiyet hayatından, siyasi yaşamdan uzaklaştırmaya çalışan bir anlayışın bizi bu noktaya getirdiğini görüyoruz.

Narin’in cenaze töreninde bir geleneğini uyguluyorlar güya; Anadolu’da genç kadınlar evlenmeden önce ölünce gelinlik örtülür ya, bu çocuk sekiz yaşında. Defnedenlerde de vicdan yok.

Keşke oraya okul forması koysalardı, artık bu anlayışı bitirmek zorundayız; bu anlayışı bitiremediğimiz sürece sekiz yaşındaki çocuğa halen evlenmek ve çocuk sahibi olmak gibi bir anlayışla gelinlik koyduğumuz sürece, bu cinayetler bitmez tükenmez. Hepimizin vicdanını ortak bir şekilde sızlatan Narin kızımızın öldürülmesinin tez zamanda da aydınlatacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ