CHP'li Bektaş’tan Bakan Şimşek'e 'Müstemleke Valisi' benzetmesi

CHP'li Bektaş’tan Bakan Şimşek'e 'Müstemleke Valisi' benzetmesi
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Uyguladığı ekonomik politikalar nedeniyle AK Partili Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'i Müstemleke Valisine benzetti.

Bektaş, ''Türkiye’de dar gelirli, yoksul halkın sırtına yükü bindirip azınlık bir grubu zengin edenlere müstemleke valisi diyerek durum tespiti yapıyorum. Her eleştiriyi hakaret kabul edip suçlama alışkanlıklarından vazgeçmek zorundalar. Yoksul halka tasarruf yandaşa dolar garantili ihale dönemini bitireceğiz…'' dedi.

Habertürk kanalında katıldığı programda hükümete ve Bakan Şimşek'e eleştirilerde bulunan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, ''Müstemleke valisi gibi Mehmet Şimşek'i başımıza koydular, 20 yıldır bu ülkenin 85 milyar dolarlık özelleştirmesi ile bütün kaynaklarını yok edip tasarrufu geleceğini satan insanlara yaptırmak yerine zavallı, sıkışmış ezilmiş halk kitlelerine yaptırıyor. Diyor ki memur servislerini kaldıracağım. 125 bin makam otosu var. Vicdanınız varsa önce onları kaldırın. Tayyip Bey bir yerden bir yere gittiğinde kaç kilometre konvoy var. Herhalde 15'mi 16'mı uçağı var. Tasarruf niye servisten başlıyor. Ahlat'taki Muğla'daki yazlık kışlık saraylarından başlatmak yerine ne yapıyor yine ezilenlere yüklüyor.'' dedi.

Programa katılan Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş'ün ''Mehmet Şimşek burada değil. Müstemleke çok çirkin bir ifadedir'' diye itiraz etmesi üzerine Bektaş, ''Niye Müstemleke Valisi olduğunu söyleyeyim mi? Bu düzeni oluşturdunuz. Bizi sömürttürüyorsunuz. Ayrıcalıklı yandaşlarınıza ve bütün dünyanın ileri gelen kapital sermayelerine bizi ezdiriyorsunuz. Bu yüzden müstemleke diyorum.'' cevabını verdi.