Çiftçinin tohumu Gözlü'den
İlçemizde TİGEM'e bağlı olarak 1940 yılında kurulan Gözlü Tarım İşletmesi, daha verimli ve daha kaliteli ürün elde etmek amacıyla ürettiği buğday, arpa, fiğ, ayçiçeği gibi ürünleri tohum olarak Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilere gönderiyor.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı olarak tarımsal faaliyetlerini sürdüren Konya’daki tarım işletmelerinden biri olan Gözlü Tarım İşletmesi’nde çiftçilerin ihtiyacı olan sertifikalı tohum ve damızlık küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılıyor. Sarayönü ilçesi sınırlarında bulunan Gözlü Tarım İşletmesi’nde üretilen tohum ve damızlık, Türkiye’nin dört bir yanında çiftçilere dağıtılarak, daha kaliteli ürün yetiştirmek ve daha çok verim almak amaçlanıyor.
Gözlü Tarım İşletmesi Müdürü Faruk Erkan, TİGEM’in Türkiye tarım sektörünün en önemli girdilerinden olan sertifikalı tohumluk ve üstün vasıflı damızlık gibi materyallerin üretimi ve dağıtımı ana ekseninde faaliyet gösteren, faaliyetlerinde özerk, sorumluluğu sermayesi ile sınırlı, tüzel kişiliğe sahip bir İktisadi Devlet Teşekkülü olduğunu söyledi.
İmkanlarla birlikte çeşitlilik artıyor
Açılan kuyular ile sulanabilir arazilerinin son yıllarda daha da arttığını bununla birlikte yem bitkileri de yetiştirmeye başladıklarını dile getiren Faruk Erkan, “Tohum üretmek amacıyla yonca ve korunga tarımı da yapmaya başladık. Ayrıca ayçiçeği ve patates tohumu üretimi de yapılıyor. Bu çalışmalar için Gözlü Tarım İşletmesi’ne ait olan 288 bin 300 dekar tarım alanı var. 100 bin dekar mera alanımız var. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık üretimlerimizle de çiftçilerimize damızlık hayvan tedarikini sağlamaktır. İşletmemizde üretilen tarım ürünleri sertifikalı tohum olarak hazırlanıp çiftçiye dağıtılıyor ve ülkeye bu çerçevede ciddi bir katma değer oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.