Deniz piyadeleri her an göreve hazır

Deniz piyadeleri her an göreve hazır
Deniz Kuvvetleri Amfibi Görev Grup Komutanlığı bağlı birlikler tarafından, “Değişik Arazi Şartlarında İntikal, Üs Bölgesi Tesisi, Mayınlı Sahada Geçiş Açma ve Amfibi Hücum Eğitimleri” icra edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Timsah" olarak adlandırılan gücü amfibi deniz piyadeleri, karada ve suda görev yapabilme yetenekleri sayesinde kritik vazifeleri başarıyla gerçekleştiriyor. Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin jeostratejik konumu ile denizaşırı menfaatlerinin korunmasında önemli rol oynuyor. Derin suların yanı sıra karada da yetenek isteyen hareketler gerçekleştirebilen amfibiler, terör örgütlerine yönelik yurt içi ve dışında yürütülen mücadeleye de güç katıyor.

deniz-piyadeleri-goreve-hazir-5.jpg

Amfibilerin tamamı subay, astsubay, uzman ve sözleşmeli er olarak profesyonel personelden oluşuyor. Silah kullanmada üst düzey olan bu askerler, eğitimlerinde uzun mesafedeki küçük hedefleri tam isabetle vuruyor. Amfibi timleri, tank çıkarma gemileri ile düşman kıyısına ulaşarak hedefleri yok etmek için de harekatını başarıyla icra edebiliyor. Eğitimlerini sürekli devam ettiren Amfibiler, dönem dönem düzenlenen tatbikatlarla da her an göreve hazır bekliyor.

deniz-piyadeleri-goreve-hazir-7.jpg

Son olarak Deniz Kuvvetleri Amfibi Görev Grup Komutanlığı bağlı birlikler tarafından, “Değişik Arazi Şartlarında İntikal, Üs Bölgesi Tesisi, Mayınlı Sahada Geçiş Açma ve Amfibi Hücum Eğitimleri” icra edildi. Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığınca kahraman komandolarımıza verilen eğitimlerden çekilen kareler, askerlerimizin ne derece zor şartlarda görev yaptıklarını gösterdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.