Deva Partisi ziyaretlerde bulundu
Sarayönü’ne gelen Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, beraberindeki heyetle ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu. Karaca, beraberindeki heyetle sivil toplum kuruluşları ve bazı iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ak Parti’de 3 dönem kuralının delinmesiyle büyük bir kırılma yaşandığına değinen Karaca, yoğun bir güç zehirlenmesi yaşandığını, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle zehirlenmenin zirve yaptığını ve bunun ülkeyi uçuruma sürüklediğini söyledi.
Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, yönetimiyle birlikte Sarayönü’ne gelerek ziyaretlerde bulundu.
İl Başkanı Karaca’ya İl Sekreteri Ahmet Elden, İl Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Aykut Çolakoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Sarayönü Koordinatörü Mehmet Güler, İl Başkan Yardımcısı Kazım Torlak ve İlçe Başkanı Muhammed Badem eşlik etti. Karaca, beraberindeki heyetle sivil toplum kuruluşları ve bazı iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.
Ak Parti’nin ciddi bir güç zehirlenmesi yaşadığına değinen Karaca, “Ak Parti’deki kırılmanın 3 dönem kuralıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu uygulanmalıydı. Uygulanmadığı için güç zehirlenmesi yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle bu zehirlenme zirve yaptı. Bu da bizi uçuruma doğru sürüklemektedir.” dedi.
Devletin adeta sosyal medya üzerinden yönetildiğini kaydeden Karaca, “Devletimizi korumamız lazım. Devlette yerleşmiş alışkanlıklar, gelenekler vardır. Bakanlar istifa edebilir bu doğaldır ama sosyal medya hesapları üzerinden istifa etmek çok literatüre uygun değildir. Devletin bir ağırlığı ve gelenekleri vardır. Bu sistem artık taşımıyor.” şeklinde konuştu.
Ülkeye en büyük zararın liyakatsiz atamalar, akraba ve yandaş kayırmacılığı ile verildiğine işaret eden Karaca, şöyle devam etti:
“Bu ülkenin en büyük sıkıntısı liyakatsizlik ve akraba kayırmacılığıdır. 81 ile üniversite açtık ama marifet bu değil. Yeterli eğitimi verebiliyor muyuz? Yeterli öğretim görevlisi var mı? Mezunlara iş verebiliyor muyuz? Bunlar önemli. Herkesin kamuda iş bulması mümkün değil ama bu alımların da liyakatle yapılması gerekiyor. Liyakatsiz görevlendirmelerin zirve yaptığı dönemlerden geçiyoruz.”
Birçok konuda olduğu gibi tarımda da plansız hareket etmenin büyük sorunlara neden olduğuna dikkat çeken Karaca, şöyle devam etti:
“Burası bir tarım bölgesi. Tarımla ilgili de bir sürü sorun var. Tahıl ambarı dediğimiz Konya’da üreticiler artık tahıl üretmek istemiyor. Tarımda planlama yok. Pandemi süreciyle alakalı gerekli planlamalar yapılmadığı için alımlar tüccara bırakıldı. Tüccar ve sanayici de aldığı ürünü ihraç etti. TMO ambarları boş kalınca şimdi de ithalatta gümrük vergileri sıfırlandı. Tahıl cennetinde tahıla muhtaç kalıyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.