Diyanet’e kurbanda rekor bağış geldi

Diyanet’e kurbanda rekor bağış geldi
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) “2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında, Türkiye ve 78 ülkede 34 milyon 737 bin 918 ihtiyaç sahibine kurban eti dağıttı. Türkiye genelinde kırılan rekora Sarayönü’nden de tam destek geldi.

TDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde, hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 31 yıldır süren vekaletle kurban kesim organizasyonu, bu sene "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla düzenlendi.

Vekaletle kurban kesim programı kapsamında 747 bin 52 hisse kurban eti, 34 milyon 737 bin 918 kişiye ulaştırıldı.

diyanet-kurban-bagis-rekor.jpeg

SARAYÖNÜ’NDE TAM DESTEK

Türkiye genelinde kırılan rekora Sarayönü’nden de tam destek geldi. Türkiye Diyanet Vakfı Sarayönü şubesi aracılığı ile 111 adet makbuz, 27 adet online yurt içi ve yurt dışı, 33 adet online bağışta Filistin için yapıldı.

Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, Kurban Bayramı süresince dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine vekalet yoluyla kesilen kurban etlerinin özenle ulaştırıldığını belirtti.

Yazar, Filistin'e yönelik 1 milyon 50 bin kurbanlık hayvanın Mısır ve Lübnan'da kesilerek hazır hale getirildiğini ve dağıtımının başladığını ifade etti.

Kurbanlık hayvanların İslami usullere uygun bir şekilde kesilmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Yazar, görevli ve gönüllülerin vekalet verenlerin isimlerini okuyarak, yerel halkın da katkılarıyla kesimlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Ayrıca, kurban etlerinin Kurban Bayramı boyunca paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ve hayırseverlerin desteğiyle Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı gibi çeşitli hediyelerin de dağıtıldığını belirtti.

Yazar ayrıca, Kurban Bayramı dolayısıyla yurt dışında bulunan görevli ve gönüllüler tarafından, 1993 yılından bugüne Türkiye Diyanet Vakfı'nın inşa ettiği su kuyusu ve vakıf çeşmelerinin açılışının yapıldığını da sözlerine ekledi.