Eğitmenler eğitiliyor
Eğitimde, modern eğitim teknikleri ve etkileşimli öğretim yöntemleri gibi güncel konular üzerinde duruldu. Eğitmenler, bilim merkezlerinde öğrenme ve öğretim stratejilerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Programda verilen eğitimler arasında yaratıcı dramadan disiplinler arası uygulamalara, bilimin doğasından yaratıcı düşünmeye kadar geniş bir yelpaze yer aldı. Katılımcılar, "Rengarenk Dünya Etkinliği", "Disiplinlerarası Renk Öğretimi”, “Bilimin Doğası ve Bilim Öğretimi: Yeni Toplum Etkinliği" gibi uygulama örnekleriyle eğitimin pratik boyutunu deneyimledi.
Eğitimde yer alan diğer konu başlıkları arasında "Reaksiyon Süremizi Ölçelim", "Sayı Avı", "Sorgulamaya Dayalı Öğrenme: Topaç Yapalım" ve "Yaratıcı Düşünme Atölyesi: Tasarım Odaklı Düşünce" gibi uygulamalı projeler de bulunmaktaydı. Ayrıca eğitimde “Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları” ile "Prototipleme: Kendi Oyuncağımı Tasarlıyorum" gibi yenilikçi yaklaşımlar ele alındı.
Programda, eğitim alanında uzman 13 akademisyen de katılımcılara rehberlik etti. Eğitimin temel amacı, bilim merkezlerinin etkili ve verimli kullanımında eğitmenlerin alan bilgilerini, pedagoji bilgilerini, iletişim becerilerini ve becerilerini artırarak, bilim ve teknolojinin topluma daha etkili bir şekilde ulaşmasına katkı sağlamaktı. Bu eğitim, bilim kültürünün yaygınlaştırılması ve geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.