Elmalar takibe alındı

Elmalar takibe alındı
Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Hasat Öncesi Pestisit Denetimi kapsamında elma üretim alanlarından analizi yaptırılmak üzere elma numuneleri alındı.

Bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine göre kullanımının denetlenmesi ile insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi amacıyla her üretim sezonunda ilçe müdürlükleri meyve ve sebze bahçelerinden numuneler alınarak analiz yaptırıyor. Bu kapsamda Beyşehir'de de Hasat Öncesi Pestisit Denetimi kapsamında elma üretim alanlarından analizi yaptırılmak üzere elma numuneleri alındı. Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetim ve kontrol faaliyetlerinin aralıksız olarak devam edeceği vurgulandı.

elmalar-takibe-alindi-1.jpg

Bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallar nedeniyle yetiştirilen üründe oluşabilen ve insan hayatı için büyük risk oluşturan maddeye ''Pestisit'' ismi veriliyor. Pestisitler çocuklar üzerinde büyüme ve gelişme açısından zararlı etkileri olabiliyor. Pestisit içeren gıdalar arasında çilek, ıspanak, karalahana, nektarin, elma, üzüm, kiraz, şeftali, armut olabiliyor. Domates, patates, dolmalık biber, salatalık yine çok fazla pestizit içeren gıdalar arasında yer alıyor.