Et ve Süt Kurumu’ndan Ramazan öncesi kırmızı et hamlesi
Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan ayına sayılı günler kala kırmızı et piyasasında yaşanan spekülatif hareketlere karşı harekete geçti. Bakanlık, Et ve Süt Kurumu ile Hayvancılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla piyasayı regüle etmek, fiyat artışlarına karşı önlem almak amacıyla bir dizi önlem alındığını duyurdu.
Kırmızı et piyasasındaki fiyat hareketliliği ve alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulunan Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, et fiyatlarına yönelik spekülatif hareketlerin yaşandığını belirterek bunun önlenmesi için gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.
Piyasa müdahalelerindeki tutumlarının Bakanlık politikalarıyla uyumlu olduğunu anlatan Kayhan, "Sektörün tüm paydaşlarını dikkate alarak, üreticinin maliyetlerini gözeterek, tüketicinin alım gücünü önemseyerek ve kabul edilebilir fiyat politikalarının piyasalarda hakim olmasını sağlamaya yönelik tedbirler uyguluyoruz" dedi.
Piyasada arz sorunu olmadığını, üreticilerin kesimi ertelediğini ancak talebin devam ettiğini vurgulayan Kayhan, ESK olarak kasaplık hayvan ve karkas et tedarikini sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, haksız kazanca karşı olduklarını ve piyasa dengesini korumak için gerekli müdahaleleri yapacaklarını söyledi.
ESK olarak arz açığını belirleyip gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Kayhan, "Ramazan öncesi kasaplık hayvan ve karkas et tedarikimizi yaptık. Piyasada arz sıkıntısı bulunmuyor, fiyatlardaki dengesizlik tamamen spekülatif hareketlerden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.
Kayhan, haksız kazanca karşı olduklarını ve rekabet ortamını bozan girişimlere izin vermeyeceklerini de vurguladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ise şöyle konuştu:
"Piyasadaki spekülasyonları önlemek amacıyla piyasa takip sistemimizle fiyat hareketleri yakından izlenmekte, spekülatif eylemlere karşı ilgili bakanlıklar ve kurumlarla işbirliği içinde gerekli müdahaleler yapılmaktadır.
Ayrıca, gıda arz güvenliği dikkate alınarak üretim planlaması ekseninde hazırlanmış olan yeni destekleme modelimizle verimli, sürdürülebilir, kaliteli ve kayıtlılığın esas alındığı bir üretim modeli hedeflenmektedir."
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.