Google’ın hedefi etik yapay zeka

Google’ın hedefi etik yapay zeka
Konya Ticaret Odası (KTO) ve Google işbirliği ile “Google Cloud Teknolojileri ve Geleceğe Bakış” semineri KTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Bulut teknolojisi hakkında bir sunum gerçekleştiren Google Bulut Mühendisi Emrah Uysal, Google Cloud hakkında bilgiler verdi.

Yapay zekânın dünyada çığır açan yeni bir gelişme olduğunu kaydeden Uysal, “Google olarak yapay zekâda yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmıyoruz. Bizim hedefimiz etik yapay zekâ.’’

Google’ın daha çok “arama motoru” ve “mail” tarafının daha çok bilindiğini ancak Google'ın pek çok alanda önemli çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Uysal; “Google 1998’de bir arama motoru ihtiyacı üzerine kurulan bir teknoloji markası. Google ile birlikte pek çok şey değişti” dedi. Bu anlamda Google'ın bulut teknoloji hizmetiyle de küresel bir oyuncu olduğuna değinen Uysal, “Google Cloud ile sunucu ihtiyacı olan tüm kurum ve kuruluşlara kaynak sağlıyoruz. Yapay zekâ ve quantum teknolojisiyle son model hizmet sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

googlenin-hedefi-etik-yapay-zeka-1.jpg

Yapay zekânın dünyada çığır açan yeni bir gelişme olduğunu kaydeden Uysal, şu bilgileri verdi; “Dünyada yeni kapılar aralayan önemli gelişmeler oldu. 1784’te buhar gücünün çıkması, 1870’te elektriğin bulunması, 1969’da internetin hayatımıza girmesi gibi önemli olaylarla dünya yeni gelişmeler yaşadı. Bugün ise yapay zekâ destekli yeni bir dönem başladı. Yapay zekâyla birlikte hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz de Google olarak yapay zekâda yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmıyoruz. Bizim hedefimiz etik yapay zekâ. Yani; insanların hayatlarını kolaylaştıran yapay zekâ üzerinde çalışıyoruz. Bugün yapay zekânın yapabileceklerinin sınırı yok. 5 yıl sonra yapay zekâ konusunda hangi noktaya gideceğimizi tahmin edemiyoruz. Dünya bambaşka bir yere gidiyor.”

Yapay zekânın tüm dünyayı etkisi altına alan gelişmelerle yakın zamanda daha fazla gündeme geleceğinin altını çizen Uysal; “Benim tavsiyem; yapay zekâda yaşanan gelişmelerin karşısında durmak yerine, bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz. Hayatımızın her alanında yapay zekâdan yardım alabiliriz. Çünkü yapay zekâ iş verimliliğini artırıyor, akıllı karar vermeyi güçlendiriyor, inovasyon ve rekabet konusunda avantaj sağlıyor. Sağlık, finans, üretim gibi birçok alanda yapay zekâ kullanılabilir. Özellikle üretim alanında Endüstri 4.0 ile birlikte yapay zekânın önemi daha da arttı. Otomasyonda yapay zekâ çok önemli bir noktaya geldi” açıklaması yaptı.

KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran ise Konya'nın veri güvenliği açısından avantajlı şehirlerden biri olduğuna da dikkat çekerek “Şehrimiz ileriye dönük veri yatırımları için öne çıkan şehirler arasında yer alıyor. Bu kapsamda, Google’ın Konya'da da bir yatırım yapmasını arzuluyoruz” diyerek Google'ı Konya’ya davet etti. Başaran, bulut teknolojisinin veri güvenliği ve iş sürekliliği konusunda da büyük bir katkı sağladığını söyledi. Bunun yanında, yapay zekanın da hayatımıza girmesiyle tüm bu teknolojilerin birbirine entegre edilmesinin büyük bir verimliliği beraberinde getirdiğini dile getiren Başaran; “Konya’daki firmalar, bu teknolojileri kullanarak uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konuma gelebilir ve rekabet avantajını artırabilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.