Güney Kore’deki yatırım imkanları konuşuldu

Güney Kore’deki yatırım imkanları konuşuldu
Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Memiş Kütükçü’nün başkanlığını yaptığı Organize Sanayi Bölgeler Üst Kuruluşu (OSBÜK) sanayicilere ülkelerdeki iş imkanlarını anlatıyor. Bu çalışmalar kapsamında son olarak OSBÜK Akademi tarafından Ticaret ve Yatırım Fırsatları Güney Kore toplantısı düzenlendi. Organize sanayi bölgeleri ile katılımcı firmalarına yönelik düzenlenen toplantıda, Güney Kore ekonomisi, potansiyel sektörleri, Türkiye-Güney Kore ticari ilişkileri ve ülkenin pazar özellikleri anlatıldı.

OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erdim Noyan, Güney Kore'nin dünyanın en dinamik ve inovatif ekonomileri arasında yer aldığını söyledi. Asya kıtasının ekonomik olarak hızlı şekilde büyüdüğünü belirten Noyan, teknoloji ve sanayi sektörlerinde Güney Kore’nin uluslararası alanda önemli konuma sahip olduğunu aktardı.

Güney Kore’nin güçlü markalara sahip olduğunu dile getiren Noyan, yatırımcıların ülkeyi dikkatli takip ettiğini ve Güney Kore’nin pek çok alanda büyük bir dönüşüm yaşadığını anlattı.

guney-kore-yatirim-imkanlari-1.jpg

Noyan, “Küresel ekonomide rekabet her geçen gün daha yoğun hale gelirken, böyle bir dönemde Güney Kore gibi stratejik pazarda yer almak işletmelerimizin geleceği için kritik hamle olabilir. Rekabetin yanı sıra teknoloji ve dijitalin hayatımızı sürekli dönüştürdüğü yine bu dönemde küresel ekonomide daha güçlü bir yer edinmek için Güney Kore iyi bir fırsat” dedi.

OSB’ler ile firmalarının yoğun katılım sağladığı toplantıda Seul Ticaret Müşaviri Özlem Üntez de, Güney Kore ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırım faaliyetlerine ilişkin çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

guney-kore-yatirim-imkanlari-2.jpg

Bilgilendirmesinde Güney Kore'nin ekonomik dönüşümdeki başarıları anlatan Üntez, ülke vatandaşlarının Türkiye'yi “kardeş ülke” olarak tanımladığını söyledi. Güney Kore’nin temel ekonomik göstergelerini anlatan Üntez, Güney Kore’nin ihracatında Türkiye'nin 15. sırada yer aldığını aktardı.

Üntez, Güney Kore’de yapılacak yatırımın pazarlamasında markalaşmanın kıymetli olduğunu ifade ederek, ülkenin potansiyel sektörleri, yatırım ilişkileri ve pazara girişte dikkat edilmesi gereken konuları hakkında bilgi verdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.