Günü zindan eden diş ağrısını 3 pratik yöntemle geçirebilirsiniz! İşte o doğal çözümler

Günü zindan eden diş ağrısını 3 pratik yöntemle geçirebilirsiniz! İşte o doğal çözümler
Diş ağrısı birçok insanı rahatsız eden ve dayanılmaz ağrılara neden olan bir hastalıktır. Bu durum kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir durum olarak kabul edilmektedir. Birçok kişi diş ağrısını nasıl dindirebileceğini ve ne yapması gerektiğini araştırıyor. İşte diş ağrınıza en iyi çözümler..

KARANFİL

İçeriğindeki bileşenler nedeniyle karanfil, çürük ağrılarının hafifletilmesinde önemli bir yardımcı olabilir. Karanfili dişlerinize uygulamak için karanfil yağı kullanmanız gerekir. Bir aktardan elde edilen karanfil yağını bir pamuğa damlatılıp ağrılı bölgeye 15 dakika bırakılarak ağrının azalması sağlanabilir. Ağrı tamamen kayboluncaya kadar uygulamayı tekrarlayın.

DİŞ MACUNU

Diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun ilk cevaplarından biri dişlerinizi sürekli fırçalamaktır. Yiyecek, diş ağrısına neden olan bir boşluğa sıkıştığında şiddetli ağrıya neden olabilir. Bu durumlarda dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir.

TUZ

Tuz, diş enfeksiyonu riskini azaltan antiseptik özelliklere sahiptir. Diş ağrınız bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa tuz ağrının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Bir bardak suya bir kaşık tuz ekleyip karıştırmak ağrıyı hafifletmenin iyi bir yoludur. Elde edilen karışım günde üç kez gargara yapılmalı, ancak ılık su kullanılmalıdır.

diş ağrısına pratik yöntemler

BUZ UYGULAMASI

 İnsan vücuduna sürekli buz uygulanması lokal uyuşukluğa neden olur. Acil durumlarda buzla anestezi sonrasında kritik ameliyatlar yapılabilir. Diş ağrısına ne iyi gelebilir şeklinde gelen soruya yanıt vermek amacıyla kullanılabilecek buz uygulaması, diş ağrısının oluştuğu bölgenin dışından buz uygulanmasını içerir. Ancak buzu bir beze sarmanız gerekecek. Bir süre sonra uyuşuklukla birlikte ağrı da ortadan kalkacaktır.

ÇÖREK OTU

Diş ağrısını hafifletmenin en etkili yollarından biri çörek otudur. 2 yemek kaşığı sirkeye 1 çay kaşığı çörekotu ekleyip kaynatın. Soğumasını bekleyip gargara yaparsanız ağrı hemen geçecektir. Tadını beğenmeseniz bile bu oldukça etkili bir yöntemdir.

SARIMSAK

Sarımsağın her zaman için doğal bir antibiyotik olduğu söylenmiştir, bu nedenle diş ağrısına nler iyi gelebilir sorusunun cevaplarından biridir. 4 diş sarımsağı bir tutam tuzla ezip ağrıyan bölgeye uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra ağzınızı ılık su ile çalkalamalısınız. Ağzınızda hafif bir sarımsak kokusu kalabilir ancak ağrı geçecektir.

BUĞDAY ÇİMİ SUYU

Diş ağrısını hafifletmek adına kullanılan buğday çimi suyu da doğal antibiyotiklerden biridir. Ağzınızda ağrıya neden olan bakteriler en kısa sürede ağzınızdan uzaklaştırılır. Ayrıca dişlerinizi ve diş etlerinizi enfeksiyonlardan korur. Aceleyle bulmak biraz zor ama dişiniz ağrıdığında evde olması çok güzel.

ZERDEÇAL

Zerdeçal doğal bir antiinflamatuar ajandır. Zerdeçal kullanmak diş iltihabından kurtulmanın çok etkili bir yoludur. Özellikle özel evlerde sıklıkla bulunması nedeniyle diş ağrısını dindirmek için neler yapılabilir sorusunun ortak cevabı haline gelmiştir. Ağrılı bölgeye zerdeçal tozu sürün ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra ağrıyı hafifletmek için ılık suyla durulayın.

diş ağrısına pratik yöntemler

MAYDANOZ

Koyu yeşil rengi sağlığın göstergesi olan maydanoz, diş ağrılarının giderilmesinde oldukça etkilidir. Bir demet maydanozun suyunu çıkarın ve bu suyla gargara yapın. Meyve sıkacağı kullanarak 1 demet maydanozdan yaklaşık olarak 1 bardak kadar maydanoz suyu elde edeceksiniz. Bu su ağrılara iyi gelir.

SUSAM YAĞI

Susam yağı sürekli ağız kokusu çeken kişilerin çok iyi bildiği bir üründür. Susam yağı aynı zamanda ağız kokusundan kurtulmada da etkilidir ve tavsiye edilir. Susam yağını ağzınızda gargara yapmak diş ağrısını hafifletmenin etkili bir yoludur.

PAPATYA ÇAYI

Papatyanın insan vücudunun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır. Bu nedenle diş ağrısını azaltmada önemli bir araçtır. Papatya çayı ise doğru şekilde demlendiğinde ılık hale gelecektir. Sıcak gargara yaparak diş ağrısını hafifletebilirsiniz.

SİRKELİ SU

Sirke ve tuz, enfeksiyonları yok etmede, ayrıca diş ağrılarında da tercih edilmektedir. 1 yemek kaşığı sirkeye tuz ilave edilerek gerekli karışım hazırlanır. Şiddetli diş ağrısı çeken kişiler bu karışımla gargara yaptıklarında ağrıları hafifler. Bu karışım aynı zamanda diş enfeksiyonlarını temizlemek için temizlik maddesi olarak da kullanılabilir.

VANİLYA ÖZÜ

Diş ağrısını hafifletmek için vanilya özü de kullanabilirsiniz. Narkotik etkileri nedeniyle özellikle tercih edilmektedir. Ağrıyan dişe uygulamak ağrıyı dindirecektir. Aynı zamanda sakinleştirici bir etkiye de sahiptir. Etkili sonuçlar için günde birkaç kez kullanılması tavsiye edilir.

BİBER VE TUZ KARIŞIMI

Antibakteriyel ve analjezik etkileri vardır. Bu ikisini eşit miktarda karıştırın. Macun benzeri bir kıvam elde etmek için biraz su ekleyin. Daha sonra ağrıyan dişe uygulayın. Bu karışım sayesinde bakterileri öldürebilir ve ağrıyı dindirebilirsiniz.

diş ağrısına pratik yöntemler

Ayrıca;

Ağzınızı ve dişlerinizi sağlıklı tutmak ve diş ağrılarını önlemek adına dişlerinizi daha sık fırçalayın. Dişiniz ağrıdığında sert yiyecekler (elma, fındık vb.) yememeye dikkat edin.

Bazı insanlar diş ağrılarını önlemek için gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra değil, önce uygulamanızı önerirler.

Diş ağrısını tedavi edebilmek için değil önlemek için her gün mutlaka diş ipi kullanın. Daha sonra ağzınızı klorheksidin içeren bir gargarayla çalkalayın. Zencefil diş ağrınızı iyileştirmez ama ağrıyı dindirebilir, o yüzden deneyin. Birkaç saatte bir bir fincan zencefil çayı içmek yardımcı olabilir.

İstemeseniz bile dişçiye gidin.

Bir parça pamuğu biraz zeytinyağına batırın ve ağrıyan dişin üzerine koyun. Bir teoriye göre diş ağrısını hafifletici etkisi olduğu söylenmektedir.

Suda çözünen aspirini gargara olarak kullanın ve ağrılı diş bölgesini iyice durulayın. Diş ağrısı dayanılmazsa aspirin yutun.

Sağlığınıza zararlı olduğundan ve diş ağrısına neden olabileceğinden çok fazla şeker yemeyin. Süt veya soğuk su için.

Bu yöntemlerden bazılarını deneyin. Eğer etkisiz kalıyorlarsa en iyi çözüm doktora başvurmaktır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.