Hasan Karal, Konya Tarım Fuarı’ndan çarpıcı izlenimlerle döndü
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, bu yıl 21’incisi düzenlenen Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’na katıldı.
Karal, Genel Başkan Ali Babacan ve Konya il teşkilatı ile birlikte fuarı ziyaret ederek, fuar alanında firma temsilcileri ve katılımcılarla görüşmelerde bulundu. Konya Tarım Fuarı’nın, Türkiye'nin en büyük tarım fuarı olma özelliği taşıdığını ve sektördeki gelişmeleri takip etmek, iş birliklerini geliştirmek adına önemli bir platform olduğunu belirtti.
"Alın terinin karşılığı, emeğin değeri yok"
Karal, fuarın sadece bir etkinlik değil, Türk tarımının genel durumu hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapılmasını sağlayan bir platform olduğunu vurguladı.
"Bu fuar, Türk tarımının röntgenidir. Uluslararası tarıma açılan kapı olan bu fuar, tarım sektörünün nabzını tutan, sorunları ve çözüm yollarını sahada görmemizi sağlayan çok değerli bir platform" diyen Karal, ancak ziyaret ettiği fuarda karşılaştığı tabloyu olumsuz olarak değerlendirdi.
Çiftçilerin büyük bir kısmının ekonomik zorluklar yaşadığını ve alın terlerinin karşılığını alamadıklarını ifade etti. "Hangi çiftçimizin elini sıksak, hangi üreticimizle konuşsak, bir dokunduk, bin ah işittik. Alın terinin karşılığı, emeğin değeri yok" şeklinde konuştu.
"Borç içinde kıvranan çiftçimiz için kurtuluş reçetesi hazır"
Tarım sektöründeki sorunların, Türkiye'nin yönetimsel hatalarından kaynaklandığını belirten Karal, DEVA Partisi olarak bu olumsuzluklara karşı somut çözüm önerileri sunduklarını ifade etti. DEVA Partisi'nin hazırladığı Tarım Eylem Planı’nın, sadece bugünün sorunlarına değil, gelecekteki tarımsal sorunları da çözmeye yönelik stratejiler sunduğunu söyledi.
Karal, "Tarım sektöründeki olumsuzluklar kader değil, kötü yönetimin sonucudur. Bizim çözüm önerilerimiz ise bu kötü yönetimden çıkış için bir fırsat sunuyor" dedi.
"Çiftçiyi yeniden ayağa kaldıracak iradeye sahibiz"
DEVA Partisi'nin tarım sektörü için güçlü bir vizyon geliştirdiğini belirten Karal, çiftçiyi yeniden desteklemek, sektördeki sorunları çözmek için kararlı olduklarını söyledi.
"Bugün borç içinde kıvranan, üretimden kopmak üzere olan çiftçimiz için kurtuluş reçetesi hazır" diyen Karal, Tarım Eylem Planı'nın sadece üretimin artırılmasını değil, çiftçiye öngörülebilir desteklerin sağlanmasını, girdi maliyetlerinin düşürülmesini ve dijital altyapı ile verimliliğin artırılmasını hedeflediğini söyledi. Karal, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Biz, tarlada bereketi, sofrada huzuru, pazarda dengeyi sağlayacak politikaları hayata geçirmeye talibiz. Çiftçiyi görmeyen, tarımı duymayan bir yönetim anlayışı Türkiye’yi gıdada dışa bağımlı hale getirdi. Ama biz buradayız. Tarımı yeniden ayağa kaldırmak, üreticiyi onurlandırmak için hazırız. Tarım Eylem Planımızı günü kurtaran değil, geleceği planlayan bir anlayışla hazırladık.
Çiftçiye öngörülebilir destekler, girdi maliyetlerini düşüren adımlar, dijital tarım altyapısıyla verimlilik artışı ve en önemlisi üretenin kazandığı bir sistemle varız. Biz, bu toprağın bereketine inanıyoruz. Biz, bu milletin alın terine güveniyoruz. Ve biz, çiftçiyi yeniden ayağa kaldıracak iradeye sahibiz. Ve biz Türkiye’yi doyuran eli yeniden güçlendireceğiz."
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.