Hayatı paylaşmak işte böyle bir şey

Hayatı paylaşmak işte böyle bir şey
Konya'da faaliyet gösteren Hayatı Paylaşanlar Derneği yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında köprü vazifesi görüyor. Dernek yöneticileri ve üyeleri yardımların gerçek sahiplerine ulaşmasında aracı oluyor.

Dernek içerisinde yaşanan olaylar da buna en güzel örneği teşkil ediyor. Dernek Yöneticilerinden Şahin Akkaş, bir gün önce yiyecek ekmeğe muhtaç olan kir kadının derneğin girişimleri ile hem iş sahibi olduğunu hem de bankaya olan borçlarını kapattığını anlattı. İsimleri açıklamadan hayatı paylaşmanın en güzel örneğinin sergilendiği yaşanan olayı dile getiren Akkaş, ''Konya'da iyiliksever bir iş kadını ablamız var. Geçenlerde mesaj attı. Evine temizlik için temiz bir bayan istediğini söyledi. Biz de bir bayan var eli darda dedik. Bizim önerdiğimiz bayan geçen hafta temizliğine gitti. Biraz sohbet muhabbet derken 2 bankaya borçlarının olduğunu ve haciz gelmek üzere olduğunu öğrenmiş. Beni aradı aile nasıl diye . Ben de temiz dedim. O zaman borçlar bende dedi. Bugün benim elime 55.000 tl tutuşturdu Bizzat ben 2 bankanın borcunu kapattım.'' dedi.

Bu olayı anlatmasının sebebini de açıklayan Akkaş, ''Bunu neden sizlerle paylaştım anlatayım. Böylesine zor bir zamanda, babanın oğluna borç da olsa para vermediği bir zamanda, hem de karşılıksız iyilik yapmak. Allah razı olsun. Mevla kat kat fazlasını versin. Hayatı paylaşmak işte böyle bir şey'' ifadelerini kullandı.