Hayvancılık sorunları görüşüldü
Sarayönü'nde tarım ve hayvancılık alanlarında sorunların tespiti ve verimliliğin arttırılması için toplantı yapıldı. Toplantıda, üreticilere biz dizi anket yapılması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve buna göre bir yol haritasının belirlenmesine karar verildi.
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır tarafından Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Güngör Çiğdem, Gözlü Tarım İşletmesi Müdürü Faruk Erkan, Konuklar Tarım İşlermesi Müdürü Ali Odabaş, Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Ziraat Odası Genel Sekreteri Mahpeyker Feryal Karça ve üreticiler katıldı.
Toplantının ardından açıklamada bulunan Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, amaçlarının ilçedeki üreticilerin karlılık oranlarını artırmak olduğunu söyledi.
Bazı düzenlemelerle hayvancılığın daha kaliteli ve verimli hale getirilmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Bahadır, "Burada bulunan uzmanlarımızın vereceği önemli eğitimlerle ilçemizde çok daha verimli ve karlı bir hayvancılık yapılabilecektir. Bunun gelişmiş ülkelerde birçok örneği bulunmaktadır. Son zamanlarda girdi ve maliyetlerde yaşanan artışlarda üreticilerin en az etkilenmesi temel amacımızdır. Verimlilik ve üretim artarsa tasarruflarda otomatik olarak artacaktır." dedi.
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu ise toplantının üyeleri açısından çok önemli olduğuna inandığını dile getirerek, hayvancılığın zarar etmesi durumunda ilçe ekonomisinin büyük zarar göreceğini iddia etti.
Süt üreticisi ve kırmızı et üreticilerinin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğine işaret eden Erdoğdu, şunları söyledi:
"İlçemizde geçmiş yıllara oranla üretim ve damızlık anlamında hayvancılık daha iyi noktalara gelmiş olsa da yeterli değil. Girdi maliyetleri günden güne artıyor. Acilen hayvancılık projelerinin ciddi anlamda ele alınarak ilçemizde tarım ve hayvancılık alanlarında verimliliğin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. İlçemizde tarım ve hayvancılık alanlarında verimliliğin arttırılması ile istihdamın arttırılmasına da katkı sunabileceğini düşünüyoruz. İlçemizde damızlık üretimi artarsa besicilerimiz ithal hayvana yönelmez ve hem ülkemizin ithalatı azalır hem de vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselir. Bu anlamda bu tür eğitim çalışmalarını çok verimli görüyoruz. Biz de birlik olarak üzerimize ne düşerse onu yapamaya hazırız."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.