Hokeyci kadınlar turnuvada

Hokeyci kadınlar turnuvada
Hokey Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonası Konya'da düzenleniyor. 4 ülkeden 4 takımın 80 sporcu ile katıldığı Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonası kıran kırana geçiyor.

Konya'nın ev sahipliğinde 16-20 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen 4 ülkeden 4 takımın 80 sporcu ile katıldığı Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonası başladı.

hokeyci-bayanlar-turnuvada-3.jpg

İlimizin ev sahipliğinde düzenlenen Hokey Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda karşı karşıya gelen Türkiye-Polonya milli maçını Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de yakından takip etti. takımlar birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

hokeyci-bayanlar-turnuvada-1.jpg

Hokey’in çim alanda çim hokeyi, buz üzerinde buz hokeyi, pist üzerinde yol hokeyi ve havuz içerisinde sualtı hokeyi olmak üzere dört değişik türü vardır. Oyunda bir ucu kıvrık bir sopanın, her dört hokey türünün ortak özelliğini oluşturur. Oyunun genel amacı, sopaları ustaca kullanarak topun (ya da diskin) rakip kaleye sokulması olarak özetlenebilir. Dört hokey türü, üzerinde oyunun oynandığı alanın özelliğine ve bu alan üzerinde oyuncuların ayakla, buz pateniyle, tekerlekli patenle ya da paletle oynamalarına göre birbirinden ayrılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.