Hokey'de Avrupa Şampiyonu İskoçya

Hokey'de Avrupa Şampiyonu İskoçya
Konya'da gerçekleştirilen Hokey Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda İskoçya Avrupa Şampiyonu olurken, ikinci Ukrayna, üçüncü Polonya, dördüncü ise Türkiye oldu.

Konya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 4 ülkeden 4 takımın 80 sporcu ile katıldığı Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonası sona erdi. İlimizin ev sahipliğinde Saraçoğlu Spor Tesisleri Hokey Sahası'nda düzenlenen Ümit Kadınlar Avrupa Hokey Şampiyonası'nda İskoçya Avrupa Şampiyonu olurken, ikinci Ukrayna, üçüncü Polonya, dördüncü ise Türkiye oldu.

hokeyde-birinci-iskocya-2.jpg

Dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını İl Müdürü Birdal Öztürk, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Abdullah Albunar ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay takdim etti.

Hokey'in çim alanda çim hokeyi, buz üzerinde buz hokeyi, pist üzerinde yol hokeyi ve havuz içerisinde sualtı hokeyi olmak üzere dört değişik türü vardır. Oyunda bir ucu kıvrık bir sopanın, her dört hokey türünün ortak özelliğini oluşturur. Oyunun genel amacı, sopaları ustaca kullanarak topun (ya da diskin) rakip kaleye sokulması olarak özetlenebilir. Dört hokey türü, üzerinde oyunun oynandığı alanın özelliğine ve bu alan üzerinde oyuncuların ayakla, buz pateniyle, tekerlekli patenle ya da paletle oynamalarına göre birbirinden ayrılır.