İkinci el otomobil alacaklara kritik uyarı! Tarih verildi

İkinci el otomobil alacaklara kritik uyarı! Tarih verildi
Otomobil piyasası son 5 yılın en düşük satışını yaşıyor. İkinci el otomobilde aracın marka ve modeline göre satış rakamlarında yüzde 10 ila 30 arasında net gerileme kaydedildi. Galericiler ise otomobil almak isteyenleri tarih vererek uyardı

Otomobil piyasasındaki dalgalı süreç devam ederken, kredi faizlerinin yükselmesi, araç alımlarını erteletti. Güvenlik paketi önleminin biteceği tarih olan 31 ağustosa dikkat çeken galericiler, bu sürece kadar olan zamanın ikinci el otomobilde alım fırsatı olduğunu vurguladı.

İkinci el araç alımı için uygun bir dönem olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, piyasada hareketliliğin ne zaman başlayacağını açıkladı. Krediye ulaşmanın bu sene geçen seneye göre daha zor olduğunu ve kredi faizlerinin yüksek olmasının ikinci elde durgunluğa sebep olurken sıfırlı kampanyalarda fiyatların düşmesine neden olduğunu dile getiren galericiler, araç almak isteyenlerin ikinci elde fiyatlar yükselmeden fırsatı değerlendirmeye çalıştığını söyledi.

ALIM FIRSATI NE KADAR SÜRECEK?
Önümüzdeki ay da piyasanın böyle devam etmesini beklediklerini belirten galericiler, “Yani bir ay içerisinde hareketlilik olur. Ondan sonra da satışlar artmaya başlar. Çünkü okul açılmaya başladığı zaman piyasa tekrar durgunluğun içerisine girer” diye konuştu.

Geçen sene bu zamanlar piyasada 900- 950 bin lira bandında olan araçlar şu anda 850 bin liradan satışta. Fiyatlarda aşağı yukarı 100 bin liralık bir düşüş var. Geçen seneye göre neredeyse tüm araçlarda indirimleri olduğunu belirten galericiler geçen sene 1 milyon 300 binlerde olan bir aracın fiyatının da şimdi 1 milyon 200 bin lira civarında olduğunu belirtiyor.

Galericiler düşüşün nedeni olarak ise “Geçen sene bu arabalar kampanyasız satılıyordu bayilerde. Bayilerin yaptıkları sıfır araç kampanyaları, sıfır faiz kampanyaları dolayısıyla fiyatlar ikinci elde biraz daha düşmüş oldu” değerlendirmesinde bulunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ