Ilgın’da küçükbaş hayvanlarda aşılama ve küpeleme sürüyor
Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur, bulaşıcı ve salgın hastalıklar ile mücadelede en etkili yöntemin koruyucu hekimlik olduğuna dikkat çekerek, sahada günlerce emek harcayan sağlık ve teknik personellere teşekkür etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen bu kapsamda ekipler, hayvanlara uygulanan aşılamaların yanı sıra yetiştiricilere doğru bakım ve beslenme konusunda da bilgilendirme yaparak, hayvan hastalıklarına karşı alınması gereken tedbirler konusunda rehberlik ediyor. Çalışmalar, bölgede hayvancılığın gelişmesine katkı sağlarken, hayvan sağlığını korumanın yanı sıra yetiştiricilerin ekonomik kayıplarını da önlemeyi amaçlıyor.
Müdür Uğur, çalışmalara büyük bir özveriyle katılan ve destek veren 600 küçükbaş hayvan yetiştiricisine ve sürü yöneticilerine ayrıca teşekkür ederek, bereketli kazançlar diledi.
AŞILAMA VE KÜPELEME YIL BOYU DEVAM EDECEK
2025 yılında da küçükbaş hayvan işletmelerinde koruyucu hekimlik uygulamalarının aralıksız devam edeceğini belirten Uğur, "Koyun-keçi bruselozu, kuduz, koyun-keçi vebası, koyun-keçi çiçek hastalığına karşı aşılama çalışmalarımız sürecek. Aynı zamanda kimliklendirme ve küpeleme uygulamaları da yıl boyunca devam edecek. Üreticilerimizin sürülerine zeval gelmemesi için çalışmalarımızı hassasiyetle sürdüreceğiz" dedi.
Yetkililer, hayvan yetiştiricilerinin, aşı ve kimliklendirme işlemleri konusunda Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibat halinde olmalarının önemine vurgu yaptı.
![](https://cdn.saraymedya.com/author/159_s.jpg)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.