Ilgın'ın kurmayları lavanta bahçesinde bir gün geçirdi

Ilgın'ın kurmayları lavanta bahçesinde bir gün geçirdi
Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, Kapaklı Mahallesi Muhtari Bünyamin Er, Ilgın Tarım İlçe Müdürü Veli Uğur eşliginde iş insanı Ahmet Sevim'in lavanta bahçesini ziyaret etti.

Kokusu ve görüntüsüyle, dikkat çeken lavanta insan sağlığı için yıllardan beri kullanılıyor. Lavantanın yağı ve çayı fayda sağlamak için kullanılabiliyor. Eski çağlardan bugüne gelen lavantanın, kozmetik sektöründen, alternatif tıp alanına kadar işe yarayabiliyor.

Bu özelliklerinden dolayı son yıllarda lavanta üretimine karşı büyük bir ilgi ortaya çıktı. Konya ve ilçelerinde belediyeler başta olmak üzere üreticiler de lavanta üretimine ağırlık vermeye başladı. Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, Kapaklı Mahallesi Muhtari Bünyamin Er, Ilgın Tarım İlçe Müdürü Veli Uğur eşliğinde iş insanı Ahmet Sevim'in lavanta bahçesini ziyaret etti. Lavantadan elde edilen çeşitli ürünler ile değer zinciri oluşturan işletme sahibine bol bereketli kazançlar diledi.

Lavantanın bir çok özelliği olduğuna dikkat çeken Ahmet Sevim, ağrı kesici özelliği olan lavantanın yüzyıllar öncesinden bugüne, bitkisel tedavi yöntemlerinde tercih edilen bir bitki olduğunu söyledi. Lavantanın sakinleştirici özelliğinin bulunduğunu ifade eden Sevim, ''Lavanta, depresyon sorununu çözmek konusunda oldukça başarılı bir bitkidir. Sinir hücrelerini yenileyici özelliğinden dolayı, stres gibi temel sorunlarını ortadan kaldırabiliyor. Beyinde meydana gelmiş çeşitli hasarlar ve uzun düşünceler, uykusuzluk sorununun temel nedenleri arasında bulunur. Uyumadan önce, lavanta yağının boyun ve bilek bölgelerine sürülmesi, uyku sorunlarını çözmede yardımcı olabilir.''