İsrail bu kez mülteci kampını vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail bu kez mülteci kampını vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var
İsrail ordusunun hedef aldığı Cibaliye Mülteci Kampı’nda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 33 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin de yaralandığı açıklandı

Ortadoğu’daki saldırılarına devam eden İsrail, bu kez de mülteci kampını vurdu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

İsrail, 14 gündür kuşattığı, sağlık sistemini çökerttiği ve iletişim hatlarını keserek insani felakete aralıksız devam ettiği Gazze Şeridi'nin kuzeyinde dün akşam saatlerinde Cibaliya Mülteci Kampı ve çevresini yoğun bombardımana tuttu.

Filistin Hükümeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının kampa düzenlediği hava saldırıları sonucu 21'i kadın ve çocuk olmak üzere en az 33 Filistinli'nin hayatını kaybettiği, en az 85 kişinin de yaralandığı açıklandı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtilirken, ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu tahmin edilen ölü sayısının 50’yi bulmasından endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Filistin halkına karşı yapılan bu soykırımı sessizce izleyen dünya ülkelerinin ahlaki çöküşünü ve İsrail’in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cibaliya Mülteci Kampı'nda devam eden katliamını en güçlü şekilde kınıyoruz. Sivil halka, çocuklara ve kadınlara karşı devam eden soykırım ve etnik temizlik suçlarına dünya devletlerinin tepki göstermesini talep ediyoruz."

377 GÜNDE 42 BİN 500 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cibaliya Mülteci Kampı ve Gazze'deki diğer sivil hedeflere karşı işlenen soykırım ve etnik temizlik suçlarından, İsrail ile ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve destek veren diğer ülkelerin sorumlu olduğu da vurgulanan açıklamada, "Uluslararası toplum ve küresel örgütlerin İsrail üzerinde baskı kurarak Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki soykırımı, Filistin halkına karşı etnik temizliği ve akan kanı durdurmasını talep ediyoruz denildi.

İsrail'in 377 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de 42 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.