İsrail Hamas'ın Kassam Tugaylarının liderini öldürdü

İsrail Hamas'ın Kassam Tugaylarının liderini öldürdü
Hamas, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği kara saldırısında El-Kassam Tugayları'nın liderlerinden Said Atallah’ın eşi ve iki çocuğuyla birlikte şehit edildiğini duyurdu

Hamas, silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki liderlerinden Said Atallah’ın ailesiyle birlikte İsrail saldırısında öldüğünü açıkladı.

Hamas kaynakları, Said Atallah’ın Lübnan'a kara harekatı gerçekleştiren İsrail'in Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentinde bulunan Filistin mülteci kampına düzenlediği saldırıda üç aile üyesiyle birlikte öldürüldüğünü belirtti.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki lider kadrolarından Said Atallah’ın ülkenin kuzeyindeki el-Beddavi Mülteci Kampı'ndaki evine düzenlenen İsrail saldırısında eşi Şeyma Halil Azzam ve iki çocuğu ile hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, devam eden İsrail katliamları karşısında "Kassam'ın İsrail liderlerine bu cinayet kararlarının bedellerini ödeteceği" ifadelerine yer verildi.

KUZEYDEKİ KENTLERE SON BİR YILDAKİ İLK SALDIRI

Bölgeden bilgi aktaran AA muhabiri, Beddavi Mülteci Kampı'na düzenlenen bu saldırının, İsrail ile Hizbullah çatışmalarının başladığı Ekim 2023'ten bu yana kuzeydeki kentlere yönelik saldırıların ilki olduğunu kaydetti.

Ayrıca, saldırının İsrail İHA'sı tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Son olarak ülkenin güneyindeki El-Bass Mülteci Kampı'na 30 Eylül'de düzenlenen İsrail saldırısında Hamas'ın Lübnan'daki lider kadrolarından Fetih Şerif Ebu Emin ve ailesi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.