Jandarmanın köpek timleri suçlulara göz açtırmıyor

Jandarmanın köpek timleri suçlulara göz açtırmıyor
Konya İl Jandarma bünyesinde hizmet veren Köpek Timleri suçlulara göz açtırmıyor. Düzenlenen operasyonlarda ve yol kontrollerinde uyuşturucuya geçit vermiyor.

jandarma-kopek-2.jpg

Köpek Timleri, emniyet ve asayiş görevleri ile devriye hizmetlerinde erken ikaz sağlayarak jandarmanın etkinliğinin artırılmasına yardımcı oluyor. Uyuşturucu Madde Arama Köpek Unsurları, narkotik ve psikotrop madde kullanan veya taşıyan kişiler ile bu maddelerin ticaretini ve kaçakçılığını yapan kişilere geçit vermiyor. Bu tür suçlu kişilerin eşyaları, araçları, arazileri ev ve müştemilatlarında delillerin aranmasında, cezaevleri, motorlu kara, hava, deniz taşıtı, bavul çanta vb. eşyalar ile uyuşturucu bulunması muhtemel umuma açık yerleri aramakta büyük başarı gösteriyor.

jandarma-kopek-5.jpg

İz Takip Köpekleri ise suçluyu tespit etmek, suça iştirak edenlerin iz takibini yapmak ve kaybolan şahısları aramak için kullanılıyor. Çalınan veya kaybolan hayvanları aramak, mağara ve sığınakları aramak, yasadışı göç, insan kaçakçılığı, cezaevinden firar ve asayiş olaylarında koku izini takip ederek suçluların yakalıyor. Mayın ve Bomba Arama köpeklerin de koku alma hassasiyetlerinden faydalanılarak mayın ve patlayıcı maddelerin yerleri tespit ediliyor.

jandarma-kopek-4.jpeg