Judocularımız Avrupa’yı fethetti

Judocularımız Avrupa’yı fethetti
Bulgaristan'da düzenlenen Ümitler Mix Avrupa Judo Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Konya BBSK ve Konya TOHM sporcuları 63 kg'da Sinem Oruç ve 81 kg'da Ömer Faruk Turgutlu'nun yer aldığı takımımız Avrupa İkincisi oldu.

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da Avrupa Ümitler Mix Judo Takım Şampiyonası düzenlendi. Sporcularımız Sinem Oruç ve Ömer Faruk Turgutlu'nun mücadele ettiği Türkiye Ümit Takımımız Avrupa Mix Takımlarda 2'nci oldu.,

judocular-avrupayi-fetetti-2.jpg

İlk turda Polanya'yı 4-3, ikinci turda ise Estonya'yı 4-0 mağlup ederek yarı finalde Hollanda ile karşılaşan ay-yıldızlılarımız rakibini 4-2'lik skorla yenerek finale yükseldi. Fransa ile karşı karşıya gelen ümit millilerimiz Avrupa Mix Takımlar Şampiyonası'nı 2'nci bitirdi.

Şehrimizi ve kulübümüzü temsil eden sporcularımız Sinem Oruç ve Ömer Faruk Turgutlu performansıyla milli takımda öne çıktı. 63 kiloda mücadele eden Sinem çıktığı 4 maçı da kazanırken Ömer Faruk Turgutlu 3 maçta 2 galibiyet aldı. Bu sonuçla kulüp 4 yıl üst üste Avrupa şampiyonalarında madalya kazanma başarısı gösterdi.