Kahvaltının maliyeti daha da arttı! Çaya dev zam

Kahvaltının maliyeti daha da arttı! Çaya dev zam
Zamlar yağmur gibi yağmaya devam ederken, Çaykur kuru çay fiyatlarına zam geldiğini duyurdu. Peki Rize Turist Çayı ve Tiryaki Çayı ne kadar oldu? İşte kahvaltının maliyetini artıracak güncel çay fiyatları…

Çaykur, kuru çay fiyatlarına yüzde 24 zam yaptığını açıkladı. Yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere bildirildi.

Hükümet, ekonomideki sıkıntıları çözmek için yeni vergiler getirirken birçok ürüne de zam üstüne zam geldi. Son olarak ÖTV’deki artış ile akaryakıt, tekel ürünleri ve tüpgaz gibi birçok kaleme zam yapılırken, Çaykur’dan da kuru çay fiyatlarına zam haberi geldi.

2024 ürünü yaş çay alım fiyatına destekleme hariç yüzde 50, destekleme dâhil yüzde 68 zam yapılmasının ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarına ilk zammı gerçekleştirdi. Bloomberg'ün haberine göre; Çaykur, kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 24 zam yaptı.

Bu zamla birlikte Çaykur'un en çok tercih edilen çaylarından Rize Turist çayının kilogram fiyatı 189,54, Tiryaki çayının fiyatı ise 185,66 lira oldu. Çaykur'un bazı çaylarında yapılan zam ise yüzde 68'i buldu.

ÇAY FİYATLARI NE KADAR ARTTI?
Eylül 2023'te yayınlanan eski listede 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen toptan satış fiyatı 152,81 TL iken bugün şirketlere gönderilen yeni listede aynı çayın tavsiye edilen toptan satış fiyatı 189,54 TL olarak belirlendi. Böylece Rize Turist çayı yüzde 24 zamlandı.

Eski listede 1 kilogramlık Tiryaki çayının tavsiye edilen toptan satış fiyatı 149,68 TL iken yeni listede aynı çayın toptan satış fiyatı bugün itibarıyla 185,66 TL'ye çıktı. Böylece Tiryaki marka çayın fiyatı da yüzde 24 zamlandı.
Çaykur'un tüm kategorilerindeki çaylara yapılan zamların çoğunluğu yüzde 24 seviyesinde iken elek altı, gurme, hediyelik gibi sınıflara ayrılan spesifik çaylardaki zam oranları ise ortalamanın üzerine çıkarak yüzde 39-68 arasında değişiyor.

ÜRETİCİ ALIM FİYATINA TEPKİLİ
Hükümetin her sene açıkladığı çay alım fiyatları çay üreticileri tarafından her sene merakla bekleniyor. Tek geçim kaynakları çay üretimi olan vatandaşlar bu sene açıklanan çay alım fiyatına tepki gösterdi.

17 liralık alım fiyatına devletin katkı payı olan 2 liranın da hemen verilmemesi tepkilere yol açtı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.