Kara, “MYO elden gidiyor”

Kara, “MYO elden gidiyor”
Sarayönülü iş adamlarından Mehmet Kara, Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu nu bu yıl tercih eden öğrenci sayısının 25 ile sınırlı kalması hakkında konuştu. Bir dönem 900 civarında öğrencisi bulunan Meslek...

Sarayönülü iş adamlarından Mehmet Kara, Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu nu bu yıl tercih eden öğrenci sayısının 25 ile sınırlı kalması hakkında konuştu. Bir dönem 900 civarında öğrencisi bulunan Meslek Yüksek Okulu'nda yaşanan bu düşüşün nedenini idarecilere bağlayan Kara, siyasetçilerin de bugüne kadar konuya gereken ilgiyi göstermediklerini söyleyerek eleştiride bulundu.

Okulun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Kara, “Meslek Yüksek Okulları Konya'nın ilçelerinde aynı tarihte kuruldu. Sarayönü nde 900 civarında öğrenci varken Kadınhanı ve Beyşehir gibi ilçelerde bu kadar öğrenci yoktu. Bugün Kadınhanı'nda 2 bin civarında öğrenci var. Beyşehir'de bir meslek yüksek okulu, iki fakülte ve bir yüksekokul olmak üzere 4 bine yakın öğrenci bulunuyor. Ne oldu da öğrenci ve okullar oralar tavan yapıp burada dip yaptı. Bu yıl Sarayönü'nü tercih eden öğrenci sayısı 25 te kaldı. 6 öğrenci bilgisayar bölümünü, 4 öğrenci gıda teknolojileri bölümünü, 14 öğrenci organik tarım bölümünü, 1 öğrencide çevre bölümünü tercih etmiş. Yaşanan bu düşüşlerde liselerden direk geçişin kaldırılmasını öne sürüyorlar. Bu kesinlikle bir bahane olamaz. Bir bölüme en az 10 öğrenci kayıt yaptırması gerekiyor. Bu sayının altına düşürdüğü zaman o bölüm kapatılıyor. Korkarım ki gelecek sene okulumuz bölümsüz kalma ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Acilen bir önlem alınmaz ve eylem planı gerçekleştirilmezde Sarayönü büyük bir değerini daha göz göre göre kaybedecek.” dedi.

“Usulen müdür olmaz”

Kara konuşmasını devamında, “Sarayönü'nde de bizim kendi hemşerilerimizden birisinin göreve getirilmesi gerekiyor. Herkes kendi memleketine bir şeyler katmak için uğraşıyor. Burada büyük bir kabahat var. Meslek Yüksek Okulu Müdürü haftada bir gün olmak üzere bir iki saatliğine imza için buraya gelerek katkı sağlayamaz. Usulen müdür olmaz. Burada her gün duracak, burayla ilgilenebilecek, yöreyi tanıyabilecek, buranın derdi ile dertlenebilecek bir idareci lazım. Burası tarım okulu diye tarım fakültesinden idareciler gönderiyorlar; onlar da oradaki derslerini aksatmamak için sadece prosedür gereği buraya gelip gidiyorlar. Kadınhanı nın bir müdürü vardı. İsmi Mustafa Büyüködük. Orayla yatar kalkardı. Bugün Kadınhanı'nda 2 bin civarında öğrenci varsa bu onun eseridir.” ifadelerini kullandı.

Ayrıcalıklı bölümler getirilmeli

İstihdam imkanı bulunan bölümlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Kara, şöyle konuştu: “Bugün Kadınhanı na baktığımızda yapı denetimi, inşaat, lojistik, dış ticaret doğal gaz ve harita gibi bölümlerin olduğunu görüyoruz. Burada iş bulmaya faydası olabilecek bölümlerin açılmasına gayret gösterilmesi lazım. Daha ötesi Sarayönü nde 4 yıllık bir okul açılması gerekiyor. Diğer ilçelerde açılırken biz de olmaması gibi abes bir durum yok. Sarayönü artık eskisi gibi değil. Uygun zemin var. Sarayönü gereken altyapı ve hizmete sahip. Burada tarım bölümleriyle devam edilecekse, bu okuldan mezun olan öğrencilere teşvik verilmesi lazım. Yoksa insanlar iş imkanı bulunmayan bölümleri neden tercih etsin. Talep olmazsa arz olmaz. Bu konuları bütün milletvekillerimize de birer mektupla ileteceğim. Burada en büyük görev Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan'a düşüyor. Artık üniversiteler siyasallaştı. Siyasi etki üniversitelerde artık çok fazla. Beyşehir ve Kadınhanı bu şekle geldiyse önemli faktörlerden bir tanesi de siyasetçilerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.