Karatay Belediyesi ‘Ata Tohumu’na sahip çıkıyor

Karatay Belediyesi ‘Ata Tohumu’na sahip çıkıyor
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ata tohumuna sahip çıktıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalar sonrası şuanda tüm tohumlar yok olsa bile ürettikleri tohumların herkese yeteceğini vurguladı.

Karatay Belediyesi yaklaşık 1 milyon metrekare alanda kurdukları tarlalarda ata tohumu ile sebze ağırlıklı üretim yapıyor. Yetiştirilen ürünler ise kurdukları kooperatif ve üretim tesisinde kurutulup salça, reçel, çikolata yapılıyor. Yetiştirilen ata tohumları bir kısmı yeniden ekilerek kullanılırken bir kısmı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

karatay-belediyesi-ata-tohumuna-sahip-cikiyor-6.jpeg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca belediyenin ata tohumu üretim alanı ve tesislerini tanıttı. Pandemi sonrası gıda öneminin arttığını belirten Başkan Kılca, "2 yıldır ata tohumu üretimi yapıp hem kendimiz ekiyoruz. hem de ücretsiz dağıtıyoruz. Şuanda tüm tohumlar yok olsa Karatay'ın yetiştirdiği tohumları herkese yeter duruma geldik. Biz bu çalışma ile moloz dökülen alanları üretime kattık. 1 milyon metre kare alanı üretime kazandırmış olduk.

karatay-belediyesi-ata-tohumuna-sahip-cikiyor-1.jpeg

Ata tohumu ile ürettiğimiz ürünleri işlediğimiz tesis kurduk. Kooperatif aracılığıyla kurduğumuz tesisimizde yetiştirdiğimiz ürünleri kurutuyoruz. Domates reçeli, bal kabağı çikolatası üretiyoruz. Ata tohumu üretimi yaptığımız 300 bin metrekare alanda sebze ile ilgili tohum üretip ücretsiz dağıtıyoruz. Geçmişten atalarımızdan gelen tohumlarımıza sahip çıkıyoruz" dedi.