Karavanlarına kavuştular

Karavanlarına kavuştular
Taşkent'te Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında üreticilere yüzde 80 hibeli çoban karavanı dağıtımları, İlçe Müdürü Ahmet Sait Özçelik eşliğinde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında karavanlarına kavuşan besiciler, karavanın kendileri için büyük avantaj sağlayacağını söyledi. Sürülerini otlatmak için gittikleri bölgelere de karavanı götürme imkanı bulacaklarını ifade eden üreticiler, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesinin de bölgedeki üreticiler için büyük avantaj sağladığını kaydetti.

karavanlarina-kavustular-2.jpg

Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi’nin (GTHKP) genel amacı; değer zinciri gelişimi ve sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi aracılığıyla ekonomik çeşitliliği destekleyerek kırsal yoksulluğun azaltılması amaçlanıyor. Proje ile hedeflenmiş alan içinde iklimsel şoklara dayanıklılığın artırılması, tarımsal üretim ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesi ile çiftçilerin gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca, Toros Dağları’nın yaylalarında yaşayan göçebe Yörüklerin ortak doğal kaynakların daha iyi yönetilmesi için organize olmalarına yardımcı olacak şekilde kapasitelerinin geliştirilmesine ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine de katkıda sağlanıyor.

Proje; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile işbirliği içinde Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) finansal desteği ile yürütülüyor.