Karıncanın gözüne yazı yazdı

Karıncanın gözüne yazı yazdı
Konya'da her yıl düzenlenen Mevlana törenlerine gelerek sanatını gösteren Gubari Hat Sanatçısı Necati Korkmaz ölmüş ve kurumuş bir kanatlı karıncanın gözüne gubari hat sanatıyla yazı yazdı.

Bakıldığında çıplak gözle ve mercekle görülmeyen ancak mikroskop ile görülebilen yazıda "Hu Hazreti Mevlana Şemseddin Tebrizi kaddesen Allah hü bi esrarihi" cümlesi yer aldı.

karincanin-gozune-yazi-yazdi.jpg

Korkmaz, eseri eski üstadlara ithafen hazırladığını belirterek, ''Tarafımca icra edilen 'Gubari Hat' sanatı sadece küçük yazı olmayıp kurallara göre yazılan sanat değeri taşıyan estetik yazılardır. Yani hem çok küçük yazacaksınız hem de kurallı yazacaksınız. Günümüzde yaşamayan ve çok değerli eserler vermiş elleri öpülesi ustalarımıza ithafen yaptığım ve koruduğum bu eseri çıplak gözle ya da büyüteçle görebilmeniz mümkün değildir. Bu eserim Başta -Seyyid Kasım Gubari -Mehmet Nuri Sivasi, Abdurrahman Gubari ve de eserlerinin altına ismini yazmayı övünmek sayıp imza atmayan ve bize mükemmel eserler bırakan isimsiz üstatlarımıza ithafen yapılmıştır. Eserde kanatlı bir karıncanın tek gözüne talik yazı ile yazdığım 'Hu Hazreti Mevlana Şemseddin Tebrizi kaddesen Allah hü bi esrarihi' cümlesi yer alıyor. İnşallah bu eserimizde Müzemizdeki yerini alacaktır.'' dedi.