Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Ocak ayı ihracatı 310 Milyon doları aştı

Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Ocak ayı ihracatı 310 Milyon doları aştı
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2025 yılı Ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.

Başkan Yalçın, "Kayseri’nin 2025 yılı Ocak ayında gerçekleştirdiği ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında artarak 310 milyon 422 bin dolara ulaştı. Sanayicilerimizin desteklenmesi halinde daha fazla ihracat yapma potansiyeli ve isteği bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan geçici dış ticaret verilerine göre, Türkiye’nin ihracatının 2025 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,8 artarak 21 milyar 165 milyon dolara, ithalatının ise yüzde 9,6 yükselerek 28 milyar 703 milyon dolara ulaştığını belirten Yalçın, Kayseri’nin ihracat performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Yalçın, "Kayseri’nin 2025 yılı Ocak ayındaki ihracat rakamı 310 milyon 422 bin dolar olarak gerçekleşti. 2024 yılı Ocak ayında bu rakam 287 milyon dolardı. Yani ihracatımızda yüzde 8’e yakın bir yükseliş söz konusu." dedi.

İthalat verilerine de değinen Yalçın, "Kayseri’nin 2025 yılı Ocak ayı ithalatı 163 milyon 584 bin dolar olarak gerçekleşti. 2024 yılı Ocak ayında 87 milyon 890 bin dolar olan ithalat, Aralık 2024’te ise 155 milyon 838 bin dolara ulaşmıştı." diye konuştu.

Mehmet Yalçın, küresel ekonomik gelişmelerin ve bölgesel istikrarsızlıkların Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sürdüğünü vurgulayarak, "Türkiye'nin küresel üretim ve ticarette daha güçlü bir konuma gelmesi için sanayicilerin desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Ekonomik istikrar ve sürdürülebilir büyüme için dış ticaret açığını azaltmaya yönelik yeni adımlar atılmalıdır. Enflasyonla mücadelenin yanı sıra sanayicilerin düşük maliyetli kredi imkanlarına erişmesi ve işçilik giderlerinin düşürülmesi gibi önlemler gereklidir. Döviz kurunun düşük seyretmesi nedeniyle dış pazarlarda rekabet gücümüz zayıflamakta, bu sorunun giderilmesi büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçın, değerlendirmesinin sonunda Türkiye’nin üretim ve ihracat hedeflerine ulaşması için çaba gösteren tüm sanayici ve ihracatçılara teşekkür ederek başarılar diledi.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.