Kış günlerinin koruyucu kalkanı: Şifalı bitkiler

Kış günlerinin koruyucu kalkanı: Şifalı bitkiler
Şifalı bitkiler her dönem kolaylıkla tüketilebilse de en fazla kış aylarında tercih ediliyor. Grip ve soğuk algınlığının arttığı dönemlerde aktarlarda yoğun bir mesai yaşanıyor.Ada çayı, zencefil, ıhlamur gibi bitkiler...

Şifalı bitkiler her dönem kolaylıkla tüketilebilse de en fazla kış aylarında tercih ediliyor. Grip ve soğuk algınlığının arttığı dönemlerde aktarlarda yoğun bir mesai yaşanıyor.

Ada çayı, zencefil, ıhlamur gibi bitkiler başta olmak üzere, daha birçok çeşit bitki vatandaşın öncelikli aldığı ürünlerin başında geliyor. Şifalı bitkilerin dozunda kullanılması durumunda insan vücudu için faydası da saymakla bitmiyor.

Aktarlar, vatandaşların kış günleri kendilerini korumak için daha çok şifalı bitkileri tercih ettiğini belirterek en fazla satılan şifalı bitkileri şu şekilde sıralıyor; "Karışık olan kışlık bitkileri veriyoruz. Genelde ada çayı, ıhlamur, dağ çayı, kuşburnu, tarçın, papatya, zencefil ve dağ çiçeği gibi bitki çayları kış günleri daha çok satılır. Karışık kış çaylarımız da var.

Sağlık için sürekli kullanılması gereken ürünler daha çok tarçın ve zerdeçal oluyor. O yüzden biz aktarlar da bu ürünleri vatandaşa sürekli tavsiye ediyoruz.

Şifalı bitkilerin birçoğu ayrıca çorbalara atılır, yemeklere katılır, yoğurtla karıştırıp yenilebilir. Şifalı bitkilerin önemli bir kısmının bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği var. Satışlarımız kış aylarında genellikle artışa geçer. Grip ve soğuk algınlığı bu dönemlerde fazla olduğu için bitki çayları çok satılır.

Şifalı bitkilerin insan vücudu için faydası saymakla bitmez. Mesela vücut direncini arttırmak için keçiboynuzu, andız ve karadut pekmezini tavsiye ediyoruz. Bunları kullananlar soğuk havadan kolay kolay etkilenmezler"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.