Kış mevsiminde cildinizin hırpalanmasını istemiyorsanız…
Soğuk ortamın deri üzerinde yaptığı ilk etki kurumadır. Kurumaya karşı giydiğimiz kıyafetler ve özellikle ellerimiz için kullandığımız eldivenlerimiz ilk silahımızdır. Bunu bariyer krem dediğimiz deriden su kaybını önleyen ve nemlendiren kremler izler. Bu kremleri cildinizin kuru olduğu her zaman, günde en az 3 kez sürmelisiniz. Özellikle kadınlarda topuk derisi kuruması, topuk çatlakları, kış mevsiminde en sık görülen problemlerdir. Ayrıca merkezi ısıtmalı kapalı ev ve iş ortamlarının da deriyi kuruttuğunu unutmayın.
Â
Cildinizi, saçlarınızı ve tırnaklarınızı kış mevsiminin olumsuzluklarından korumak istiyorsanız…
Deri, su ve temizlik ürünleriyle temas sonucunda daha çok kuruduğu için kış mevsiminde daha az banyo yapın ve banyoda kalma sürenizi kısa tutun. Duş yağlarıyla yıkanmayı tercih edin.
Banyodan çıkar çıkmaz; deriye nüfuz ederek suyu deriye hapseden nemlendiriciler kullanın.
Saçlarınızın kurumasını istemiyorsanız, kurutmayan şampuanlar, saç kremleri kullanın; sıcak sudan ve sıcak fönden kaçının.
Tırnaklarınız uç kısımlarından ayrılıyor, çatlıyor ya da tabakalar oluşuyorsa bunların vitamin eksikliğine bağlı olduğunu düşünmeyin. Tırnaklarınız da cildiniz gibi mevsimden etkilenir. Tırnaklarınızı korumak için su, sabun, deterjan, çamaşır suyu temasından kaçının, eldiven giyin ve el kremi sürün.
Kış mevsiminde D vitamini eksikliği yaşamanız muhtemeldir. Bu nedenle vitamin takviyesi alın.
Yüksek rakımda oturuyorsanız güneş yanığı ve uçuklara karşı önleminizi alın.
Ergenlik sivilceleri kış mevsimini sever. Bu dönemde tedavinizi aksatmayın.
Egzamalar ve sedef hastalığı da yine kışın şiddetlenme eğilimindedir. Özellikle bebeklerde görülen atopik egzamalar kışın önemli sorun haline gelir. Medikal temizleme ürünleri ve bebek yağı kullanımına önem vererek, ev ortamının çok sıcak olmasından kaçının.
Uzun saatler mesainiz varsa ve kapalı ayakkabılar giyiyorsanız, ayak mantarı problemiyle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle işe gidip gelirken daha sıcak tutan ayakkabılar; iş ortamında ince ayakkabılar giyerek bu problemle başa çıkabilirsiniz.
Havayı müsait buldukça açık ortamlarda yürüyüş yapın.
Düzenli beslenmeye dikkat edin.
Sigara ve alkolden uzak durun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.