Kızılay’dan Sarayönü’nde Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay’dan Sarayönü’nde Kan Bağışı Kampanyası
Kızılay, Sarayönü'nde kan bağışı kampanyası düzenleyerek vatandaşları kan bağışına davet ediyor. 11 Eylül Çarşamba günü (Bugün) gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında, Sarayönü Belediye Binası önünde kurulacak mobil tırda kan bağışları kabul edilecek.

Kampanya ile ilgili açıklama yapan yetkililer, kan bağışının hayat kurtardığına dikkat çekerek, Sarayönü halkını bu önemli sorumluluğa ortak olmaya çağırdı. Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, gün boyu mobil tırda bağışlarını gerçekleştirebilecek. Kan bağışının, hem sağlık açısından önemli olduğunu hem de ihtiyacı olan kişilere umut olduğunu belirten yetkililer, her bağışın bir hayatı kurtarabileceğini vurguladı.

Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Veysel Topçuoğlu, ilçede gerçekleştirilecek kan bağışı kampanyasıyla ilgili yaptığı açıklamada, kan bağışının hayati önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Normal şartlarda Sarayönü’nde her 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışı alıyoruz. Ancak bu dönem, stoklarımızda bulunan kan miktarının kritik seviyelere düşmesi sebebiyle bağış takvimimizi öne çekmek zorunda kaldık. Kan bağışı, sadece bir iyilik değil, aynı zamanda bir hayat kurtarma sorumluluğudur. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabileceği gerçeğiyle, vatandaşlarımızın her zaman olduğu gibi bu kampanyaya duyarlılık göstereceklerinden şüphem yok."

Topçuoğlu, bağışçılara duydukları minneti dile getirirken, Sarayönü halkını bu önemli kampanyaya destek olmaya davet etti.

Kan bağışında bulunmak isteyen Sarayönülü vatandaşlar , Çarşamba günü Sarayönü Belediye Binası önünde kurulacak olan mobil tıra gelerek, bu anlamlı kampanyaya destek verebilecek.