Konya Ülkü Ocakları 12 Eylül şehitleri için lokma dağıttı

Konya Ülkü Ocakları 12 Eylül şehitleri için lokma dağıttı
Konya Ülkü Ocakları il başkanlığı , 12 Eylül ihtilalinde idam edilen Ülkücü Şehitlerini anmak amacıyla anlamlı bir etkinlik organize etti

Ülkücü hareketin kahraman şehitlerinin ruhlarını şad etmek ve birlik, beraberlik ruhunu pekiştirmek amacıyla Konya’nın En işlek yeri olan Gedavet parkında Şehitlerin aziz hatırasına dualarla lokma ikram edildi. Kalabalık bir katılım ile vatandaşların teveccüh gösterdiği lokma dağıtımında aziz şehitlerimizi rahmetle andılar.

Yapılan Dua ‘dan sonra konuşma yapan Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığına Türker Türkoğlui şunları kaydetti:

''12 Eylül 1980 saat 04.00’da dönemin darbecileri tarafından ülke yönetimine el konulmuş, siyasi partiler kapatılmış, yoğun bir cadı avına çıkılmıştı. İhtilal mantığı Ülkücü hareket mensuplarının üzerinden adeta bir silindir gibi geçmiş, kimileri şehit edilmiş, kimileri işkence ile sakat kalmış, yüzlercesi de hapishanelerde ömrünü tüketmişti. Bir çok ağabeyimiz de haksız yere kapatıldıkları cezaevlerini birer çilehane, taş medreseye çevirmiş, yarınların büyük, güçlü Türkiye'sini kurmak için mücadelelerine her koşulda devam etmişlerdi.

Çünkü ülkücüler bugün olduğu gibi o karanlık günlerde de vatan ve millet sevdasını hiçbir ön şarta dayandırmamış, tam bağımsızlığı kendilerine şiar edinmişlerdi. Türk milliyetçileri için söz konusu vatansa imkansız diye bir mefhum söz konusu olmamış ve olmayacaktır.

Öyle ki azmi ve inancıyla bizleri aydınlatan Başbuğumuz Alparslan Türkeş 12 Eylül sonrası cezaevinden çıktığında ilk kurduğu cümlelerden birisi şu olmuştur .

"Ben, bu hareketi gerekirse sıfırdan, ortaokul öğrencileriyle yine başlatırım."

Aziz dava arkadaşlarım ;

Ülkücü hareket olarak 12 Eylül ve sonrasında yapılan bütün zulme, zillete, rezalete ve cinayete rağmen devletimize öff bile demedik, kol kırılır yen içinde kalır düşüncesiyle aziz vatana bağlılığımızdan bir an dahi vazgeçmedik. Kısacası ülkücüler olarak “Ülkemizin falakasını, bizleri kullanmak isteyenlerin nafakasına tercih ettik.”

Cenabı Allah'tan niyazımız bizlere ve necip Türk milletine böylesi acı günleri yeniden yaşatmasın.

Birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.

Aziz vatanımızı düşmanın ve içeride ki işbirlikçilerin hedeflerine mazhar etmesin.

Şundan eminiz ki Ülkücüler bir ve beraber olduğu sürece evelallah her koşulda, her zorluğu ve zorbalığı tıpkı 12 Eylül sonrası aştığı gibi aşacak kudrete sahiptir. Türk dünyasının Bilge Lideri Muhterem genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli'nin nasihatleri aklımızda bulunsun

“Ülkücü Ülkücünün arkasında dağ gibi durandır!

Empati yapacağız, mert olacağız, samimi olacağız, ahlaklı olacağız, erdemli olacağız, adam gibi adam olacağız.” Yine liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin 12 Eylül şehitlerimiz için yaptıkları dua ile de sözlerime son vermek istiyorum.

Onlar bizim şerefli geçmişimizin abideleridir.

Mücadeleleri rehberimiz, davaları yolumuz olsun.

Bir gün yaşayanlar tarih olur, bu günler çok geride kalırsa,

Ve beşerin hafızası, olur da bir gün kurursa, niyazım odur ki Cenab-ı Allah nesillerimize unutturmasın.

İlahi bir sır gibi hatıraları, davaları ve dünyaları daim olsun.

Mekanları Cennet olsun. Kabirleri nur olsun. Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun."

Kaynak:HABER MERKEZİ