Konya'da suya zam! İşte yeni tarife

Konya'da suya zam! İşte yeni tarife
KOSKİ, Konya’da su fiyatlarına 3 ay aradan sonra yeni bir zam daha yaptı. Zamla birlikte Konya'da suyun ton fiyatı 30 liraya çıktı. İşte zamdan sonra Konya’nın yeni su tarifesi…

Türkiye, temmuz ayına ÖTV’ye otomatik olarak yapılan zamlarla başladı. Hükümetin geçen yıl akaryakıtta 6 ayda bir olmak üzere otomatiğe bağladığı ÖTV zammı bu yıl da sürüyor. ÖTV’ye TÜİK’in çarşamba günü açıklayacağı enflasyon oranında gelecek artış ile iğneden ipliğe her şey zamlanacak.

Zamlar ülke genelinde tepkiyle karşılanırken, Konya'da suya zam yapıldı. Son olarak 1 Nisan tarihinde suya zam yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ), 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere suya bir zam daha yaptı. Zam oranının yüzde 10 olduğu bildirildi.

KOSKİ tarafından yapılan açıklamada, üç ayda bir yapılan enflasyon güncellemesi sonucunda su fiyatlarının zamlandığı ifade edildi. Güncelleme ile Konya’da suyun tonu 23,63 liradan 26 liraya yükseldi.

KDV ve atık su ücretleri eklenince kent merkezindeki evlerde 1 metreküp suyun ortalama fiyatı 30 liraya dayanacak. Tarifenin 15 metreküp kullanıma kadar geçerli olduğu öğrenildi.

16 metreküp ve fazlasını tüketen haneler suyun tonuna 36,89 TL (KDV hariç) ödeyecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ