Konya’daki salgında şimdi de ekmekler mercek altında
Konya’nın Sarayönü ilçesinde önceki gün akşam çok sayıda vatandaşın ishal, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurması sonucu hastanede yoğunluk yaşanırken vakaların içme suyu kaynaklı olabileceği gündeme gelmişti.
Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen salgın ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bölgedeki içme suyu kaynaklarından numune alınarak yapılan tahlillerde içme suyunun temiz çıktığını açıklamış, ayrıca ilçede grup içme suyu kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, bölge ilçelerden herhangi bir şikayet gelmediği, bu nedenle toplu zehirlenme vakalarının içme suyundan kaynaklanmadığı belirtilmişti.
ZEHİRLENME GIDA KAYNAKLI OLABİLİR İDDİASI
KOSKİ’nin salgının su kaynaklı olmadığını açıklamasının ardından yeni bir iddiaya göre Sarayönü’nde yaşanan zehirlenmenin gıda kaynaklı olabileceği gündeme geldi.
İddialar üzerine harekete geçen Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca düzenli olarak marketler ve gıda üretimi yapan imalathanelerde sürdürdüğü denetimleri ekmek fırınlarında yeniden yapmaya başladı.
İLÇE TARIM ŞİMDİ DE EKMEKTEN NUMUNE ALACAK
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, “Ramazan ayı boyunca halkın sağlığının tehlikeye atılmaması için marketler, gıda imalathaneleri ve pazar yerlerinde denetimler yaptık. O dönemde ve daha sonra herhangi bir toplu şikayet olmadı. Bayram süresince ilçemizde herhangi bir toplu yemek de olmadı. Sudan ikinci kez numune alındı, sonuçları bekleniyor. Şimdi de ekmekten numune alacağız. Sonuçlar çıktığında halkımızla paylaşacağız” dedi.
Sarayönü’nde yaşanan salgın nedeniyle hastaneye başvuran hasta sayısının 2 bin 500’ü geçtiği bildirildi. Zehirlenen hasta sayısının hastaneye başvurmadan evde kendi imkanlarıyla tedavi olmaya çalışanlarla birlikte 3 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Koç YRP den Akp ye geçtiği için Allah tarafından gönderilmiş bir ceza olabilir.
Yanıtla (0) (0)Yayınlamıyorsunuz ki!
Yanıtla (0) (0)Su kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kısa süreliğine bir bulaş oldu vurdu geçti! Neye göre söylüyorum. Tanıdığım aileden yaşlı bir bayan pet şişe su kullandığı-diğerleri çeşme suyu kullandığı için-hiç rahatsızlık geçirmemiştir.(80 küsür yaşında)
Yanıtla (0) (0)