Konyalı dağcılar Aydos Dağına tırmanacak

Konyalı dağcılar Aydos Dağına tırmanacak
Konya Selçuklu Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Turan, Aydos Dağı'na zirve tırmanışı yapacaklarını söyledi.

30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan zirve tırmanışı öncesi üyeleri uyaran Kulüp Başkanı Hüseyin Turan, haraket saatini 29 haziran Cumartesi gecesi saat: 23:00 olarak duyurdu.

Faaliyetin aksaksız planlanması için kesin katılımcı sayısı belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Turan, katılmak isteyen ve sorusu olan sporcuların kesin kayıt yaptırması gerektiğini vurguladı.

konyali-dagcilar-aydos-dagina-tirmanacak.jpg

Tırmanışa katılacak olan dağcıların, asgari derecede yanınızda bulundurmanız gereken malzeme ve ekipmanları da sıralayan Turan, ''Dağcıların yanlarında kask - kafa feneri, baton - yağmurluk, eldiven - tozluk, mevsime uygun kıyafet yedek tişört çorap, mevsime uygun bot, varsa kullandığı ilaçları, yormayacak ve hareketleri engellemeyecek bir sırt çantası, yiyecek içecek, en az 1,5-2 litre su bulundurmaları gerekiyor. Kask ve bot konusunu lütfen dikkate alalım bu ekipmanlar olmaksızın faaliyete katılım kesinlikle kabul edilmeyecektir'' dedi.