Konyalı dağcılar Erciyes'i fethedecek

Konyalı dağcılar Erciyes'i fethedecek
Konya Selçuklu Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü üyeleri, İç Anadolu Bölgesi'nin birinci, Türkiye'nin ise 5. büyük dağı unvanına sahip olan Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yapacak.

Hem kış turizmi, hem dağ tırmanışı, hem de yayla turizmi bakımından yılın her döneminde önemini koruyan ve ziyaretçi akınına uğrayan Erciyes Dağı tırmanışı iyi bir hazırlık gerektiriyor. Jeologlara göre tarihi 20 milyon yıl öncesine kadar dayanan Erciyes Dağına tırmanmak için de uygun techizatlar bulundurmak gerekiyor. Dağcıların yanında kask - bot, baton-yağmurluk, tozluk, mevsime uygun kıyafet ve yedek tişört çorap, hareketi engellemeyecek bir sırt çantası, yiyecek ve içecek, en az 1,5-2 litre su getirmesi gerekiyor.

Konya Selçuklu Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Mustafa Turan tırmanışın 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, hareket saatinin de Cumartesi 08.00 olduğunu açıkladı. Ulaşım Toplu olarak servis ile yapılacağını belirten Turan, ''Kask ve bot konusunu lütfen dikkate alalım bu ekipmanlar olmaksızın faaliyete katılım kabul edilmeyecektir. Katılmak isteyen ve sorusu olan sporcularımızın ulaşıp kesin kayıt yaptırması gerekmektedir. Hava şartlarından dolayı faaliyetin iptal olması veya ileri bir tarihe ertelenmesi hakkı Selçuklu Dağcılık kulübüne aittir. T.C. Kimlik numarası ve beraberinde, 2024 yılı güncel lisans numaralarınızı kayıt aşamasında gönderiniz. Lisans olması ile ilgili mevzuatın yetişmemesi nedeniyle bu seferlik lisansı olmayanlar da katılabilir. Temel kamp malzemeleri eksiksiz olmalıdır.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.