Koruyucu veterinerlik projesi başladı

Koruyucu veterinerlik projesi başladı
Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “koruyucu veteriner hekimlik eğitimi” projesi başladı. KOP tarafından desteklenen ve uygulamaya geçen proje, Çeşmelisebil, Gözlü, Ladik mahalleleri...

Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “koruyucu veteriner hekimlik eğitimi” projesi başladı. KOP tarafından desteklenen ve uygulamaya geçen proje, Çeşmelisebil, Gözlü, Ladik mahalleleri ve ilçe merkezinde yürütülüyor.

Hayvan yetiştiriciliği, aşılama, ilaç kullanımı, ilaçlar, aşılama, hayvan bakımı gibi konularda yetiştiricilere eğitimler verilecek. Eğitimler Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından verilecek. Proje kapsamında yetiştiricilere yönelik olarak 3 kez demonstrasyon yapılacak. Bu demonstrasyonlar, süt sığırlarında meme bakımı, hayvan yetiştiriciliğinde hayvan ayak bakımı, hayvan yetiştiriciliğinde aşılama ve ilaç kullanımı olarak belirlendi. Toplam 5 ay sürecek eğitimlerin dün başladı.

"Sağlık bozulmadan korunmalı"

Projenin katkıda bulunması amaçladığı genel hedefleri ve başarmayı amaçladığı özel hedefleri anlatan Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, “Projemizin genel hedeflerini genel başlıklar altında sıralayabilir. Hayvan sağlığını, bozulmadan korumak çok önemli. Bunun için koruyucu veteriner hekimlik projesine büyük ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bölgede görülen zoonoz hastalıkların yayılmasını azaltarak bölgedeki kalite ve verimin olumsuz etkilenmesini önlemek istiyoruz. Hastalıklara bağlı meydana gelen verim kaybını azaltarak çiftçilerimizin maddi kayıplarını da en asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Koruyucu hekimlikle yapılan mücadele sayesinde daha ekonomik korunma sağlamak, kaliteli hayvan üretimi elde etmek mümkün. Bu noktada yetiştiricilerimizin bu eğitimler büyük ilgi göstermesi gerekiyor. Bu kendi menfaatlerine olacaktır.” dedi.

"Üretim ve kalite artmalı"

Projenin özel hedeflerine de değinen Çiğdem, “eğitim alan 100 kişilik yetiştiricinin daha sağlıklı, kaliteli et ve süt üretimi gerçekleştirmesini sağlayarak, pazar kapasitesini arttırma yoluyla, üreticilerin daha fazla kazanmaları ve sürü varlığını arttırarak ilçemizdeki kırsal kalkınmaya destek olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.