Kredi kartı kullananlara kötü haber: Taksitler o tarihte kalkıyor

Kredi kartı kullananlara kötü haber: Taksitler o tarihte kalkıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in batı ülkelerinde kredi kartına taksitin bilinmediğine yönelik sözleri, kredi kartlı alışverişlerde taksitin kaldırılmasının ilk sinyali olarak algılandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı bir programda "Yıllarca batıda yaşamış bir insanım. Dünyanın başka bir ülkesinde şu kredi kartına taksit meselesini bilmiyorum. Böyle bir şey yok yani" sözleri kredi kartına taksitle satışın kaldırılmasını yeniden gündeme getirdi.

Bakan Şimşek’in ekonomik krizi çözmek için getirdiği tedbirler, halkın alım gücünü iyice düşürürken vatandaşlar zorunlu harcamalarını bile kredi kartı ile taksitli alışveriş yaparak karşılamaya çalışıyor. Son verilere göre kredi kartıyla yapılan alışveriş sayısındaki artış, vatandaşın kredi kartına yöneldiğini kanıtlıyor.

Şimşek'in kredi kartlarıyla ilgili yaptığı son açıklama da sosyal medyada gündem oldu.

Katıldığı bir televizyon programda “Yıllarca ben batıda yaşamış bir insanım. 10 yıl İngiltere’de yaşadım, işte Amerika’da, bir sürü Avrupa ülkesinde. Yani dünyanın başka bir ülkesinde ben şu kredi kartına taksit meselesini bilmiyorum. Böyle bir şey yok yani. Bazen bana soruyorlar, hani bir şeyler satın aldığımda kredi kartıyla. Diyorlar ki; kaç taksit yapalım falan? Ben şok oluyorum. Çünkü böyle bir şeye aşina değiliz” şeklindeki sözleri viral olan Şimşek’e sosyal medyada tepki yağdı.

Bakan Şimşek’in bu ifadeleri, kredi kartlarına yönelik bir düzenleme olup olmayacağına ilişkin soruları gündeme taşıdı. Tüketiciler, kredi ödemelerine yönelik yapılan bazı düzenlemelerin ardından taksit sayısında da düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ