KTO Başkanı Öztürk’ten Garnizon Komutanına ziyaret

KTO Başkanı Öztürk’ten Garnizon Komutanına ziyaret
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO Karatay Üniversitesi Yönetimi Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mete Kuş'u ziyaret etti. Tümgeneral Kuş’a hayırlı olsun temennilerini ileten Başkan Öztürk KTO Karatay Üniversitesi’nin Pilotaj Bölümü ve Uçuş Akademisi'nin faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Öztürk. Garnizon Komutanı Kuş’a ilgisi ve ev sahipliği için teşekkür etti.

KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde kurulan Pilotaj bölümü öğrencileri, dört yıl devam edecek uygulamalı lisans eğitimi sürecinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilecek “ATPL (A) Pilot Lisansı” için eksiksiz hazırlanıyor. Öğrenciler bu süreçte, havacılık alanındaki 14 temel dersten oluşan teorik eğitimlerinin yanı sıra, üniversiteye ait eğitim pistinde önce planör uçuşu gerçekleştirip ilgili planör lisansını (SPL) alıyor ve ardından da eğitim uçaklarıyla uçuş eğitimlerini tamamlıyor. Pilotaj bölümünde eğitim ve öğretim iki aşamada veriliyor. İlk aşamada temel bilimler, temel havacılık ve uçuş bilgileri, uçuşla ilgili hukuk bilgileri veriliyor. Temel eğitim sonucunda ise planör ve uçak kullanımı, normal şartlarda uçuş ve tehlike anında uçuş dersleri, uygulamalı eğitim ile verilerek her türlü şartta uçuşa hazırlıklı bir eğitim uygulanıyor.

kto-baskani-ozturk-hava-ussu-ziyaret-3.jpg

Pilot Eğitimi Lisans Diploması (4 yıllık), ATP(A) - Frozen seviyesinde teorik derslerini tamamlayan öğrenciler uçuş eğitimine başlatılıyor. Uygulamalı uçuş eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu sınavlar sonucunda başarılı olarak ATPL lisansı almaya hak kazanıyor. Ayrıca planör uçuşlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere Planör Lisansı (SPL)veriliyor. Bunlarla birlikte, dileyen öğrenci Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinde Çift Anadal Programı’na dâhil olarak çift diploma ile mezun olabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.