Kutlu doğumda güven teması işlendi

Kutlu doğumda güven teması işlendi
Sarayönü Müftülüğü, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumunu kutlamak için program düzenledi. Programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek...

Sarayönü Müftülüğü, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumunu kutlamak için program düzenledi. Programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Muhammet Uğuz katıldı.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Harun Yücel, Belediye Başkanı Nafiz Solak, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan program, Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlatılırken, sonrasında kürsüye gelen Sarayönü Müftü Vekili Mustafa Topcu, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Kaymakam Tarık Bahadır, selamlama konulması yaptı.

Sinevizyon gösterisi, ilahiler ve hadis sunumlarıyla devam eden programın son bölümünde Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Muhammet Uğuz konferans düzenledi.

"Dünyanın rövanşı yok"

Uğuz, konuşmasında, "Bir insanın beynini eğitir, kalbini eğitmezsek, canlı bomba yetiştirmiş oluruz. Yüce Allah'ın ilk emri oku değildir. İlk inen ayet, Yaratan Rabbinin adıyla oku'dur. Bugün masum insanların kanına giren, durmadan kan döken nice okumuşlar vardır. Bilgi olmadan iman, iman olmadan bilgi olmaz. Zalimlikten kurtulmak için kalbini, cahillikten kurtulmak için beynini eğiteceksin. İnsan 6 zaman diliminden geçer. Birincisi ruhlar alemi. Daha sonra anne karnı. Dünya alemi, kabir alemi, mahşer ve sonsuz cennet, cehennem hayatı. Dünya hayatında 110 yıl yaşasanız, çok öenmli bir şeymiş gibi gazetelere çıkarsınız. Ortama bir insan ömrü 60 yıldır. 60 yıl sonunda ya kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz. Dünyanın rövanşı yok. Bir müslüman zaman emanetine dikkat etmek zorundadır. Zamanı nasıl değerlendireceğimize gece gündüz akıl aşındırmamız lazım. Bir insan temel farzlarını yapıp halis niyetle evinden çıktığı zaman akşam evine dönünceye kadar her yaptığı ibadetmiş gibi sayılır" dedi.

"Güven çok önemli"

Hayatın iki şey üzerine inşa edilmesi gerektiğini anlatan Uğuz, "Hayatta en önemli şey iman ve sağlıktır. Sağlık olmadan iman yaşanamaz. Buna ruh sağlığı da dahil. Çocuklarınıza üç meslek tavsiye edin. Psikiyatri, göz doktorluğu ve boşanma avukatlığı. Bunlar toplum için hayati önem taşıyan mesleklerdir. Allah gururlu, kibirli olanı sevmez. Bir insanın kalbine Allah korkusu ve sevgisini yerleştiremezseniz, ona ahlak veremezsiniz. Münafık tipler yetiştirmiş olursunuz. Maalesef toplumumuzda yapılan ticarette birçok kokuşmuşluk görüyorum. Allah görüyormuşçasına ticaretimizi yapıp, ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz. Peygamber efendimiz, peygamber olmadan önce Emin'di. Emin olmasaydı peygamberlik verilmezdi. Peygamber efendimiz insanların güvenini hiç bir zaman boşa çıkarmamıştır. O, ümmetini, ümmetinden fazla düşünürdü. O hiç bir zaman emanete ihanet etmedi. İslam camiye merkezli bir din değildir. Camiden merkezli bir dindir. İbadeti, dini camilere hapsedersek büyük yanlışlık yapmış oluruz. Bugün çözüme yönelik bir konuşma yapmadım. Daha çok problemlerin tespitine yönelik konular anlattım. Çünkü tedavinin yüzde doksanı, önce doğru teşhistir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.