Lübnan'daki siber saldırı sonrası ASELSAN'dan flaş paylaşım!

Lübnan'daki siber saldırı sonrası ASELSAN'dan flaş paylaşım!
ASELSAN, Lübnan'daki patlamalardan sonra yerli ve milli el telsizi görsellerini paylaşarak "akıllı telefonların yeteneklerini, baz istasyonu kullanmadan sağlayabiliyoruz" notunu düştü

İsrail’in Lübnan ve Suriye’de çağrı cihazları ve telsizleri uzaktan patlamasıyla yaşanan siber saldırılar dünya genelinde teknolojik cihazların güvenilirliği konusunda endişeleri artırırken, savunma sanayi şirketi ASELSAN'dan çarpıcı bir paylaşım geldi.

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasıyla gerçekleşen iki saldırıda son verilere göre 32 kişi hayatını kaybetti binlerce kişi yaralandı. Çağrı cihazlarının patlamasından sonra güvenli haberleşme altyapısının zayıf olduğu durumlarda iletişim kanallarının manipüle edilebileceğini ve güvenlik açığı oluşturabileceğini gösterdi. Olay, dünya genelinde teknolojik cihazların güvenilirliğini de tartışmaya açtı.

Türkiye’nin haberleşme devi ASELSAN ise geliştirdiği yerli ve milli el telsizi "ARTCOM 5433 V/UHF-P"unun görsellerini paylaştı.

Paylaşımda "akıllı telefonların yeteneklerini, baz istasyonu kullanmadan sağlayabiliyoruz" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?
Lübnan'da 17 Eylül Salı günü Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 2'si çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ülkede 18 Eylül'de de telsizlerin patlatılması sonucu 20 kişinin öldüğü, 450'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer, olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail'den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.