Mahalle ziyaretleri yapılıyor

Mahalle ziyaretleri yapılıyor
Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, göreve başlamasının ardından mahalleleri tanımak ve vatandaşların sorunlarını tespit etmek için mahalle ziyaretlerine başladı. program çerçevesinde Kayıören, Karabıyık, Boyalı, Kuyulusebil,...

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, göreve başlamasının ardından mahalleleri tanımak ve vatandaşların sorunlarını tespit etmek için mahalle ziyaretlerine başladı. program çerçevesinde Kayıören, Karabıyık, Boyalı, Kuyulusebil, Kadıoğlu ve Çeşmelisebil mahalleleri ziyaret edildi. Kaymakam Okay’a, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve daire amirleri eşlik etti. Ziyaretler esnasında en fazla şikayet konusunu toplulaştırma ve çiftçi malları koruma oldu.

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay ve Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, mahalle ziyaretlerine başladı.

Gittiği her mahallede vatandaşlarla yüz yüze görüşerek sıkıntılarını dinleyen Okay ve Solak, muhtarlardan mahallelerin sorunları hakkında bilgi aldı. Vatandaşların taleplerini dinleyen Okay ve Solak, sorunların çözümü için gerekli hassasiyeti göstereceklerini belirtti.

Mahalle ziyaretlerine Kaymakam Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Sabırlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Sağlık Müdürü Vekili Dr. Ahmet Uzunay, İlçe Müftüsü Şevket Karaca, İlçe Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, İlçe Nüfus Müdürü Abdülkadir Şahin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Ahmet Turan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem katıldı.

Çiftçi toplulaştırmadan rahatsız

Planlanan program çerçevesinde Kayıören, Karabıyık, Boyalı, Kuyulusebil, Kadıoğlu ve Çeşmelisebil mahalleleri ziyaret edildi. Ziyaretler kapsamında mahallelerde en büyük şikayet konuları toplulaştırma ve çiftçi malları koruma ile ilgili oldu.

Vatandaşlar görüşmeler esnasında toplulaştırmanın amacına hizmet etmediğini söyledi. Tek parça olan tarlaların parçalandığını, iyi yerde olan tarlaların kötü yere taşındığını, toplulaştırma yollarının kullanılamaz olduğunu kaydeden vatandaşlar, hiçbir muhatap bulamadıklarından dert yandı. Toplulaştırma yollarına ince stabilize dökülmesi gerektiğini aktaran vatandaşlar, ekili tarlalara yol açılarak zarara uğratıldıklarını ifade etti.

Koruma ücretlerinden şikayet

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’ndan da çok sayıda şikayet dile getirilirken çiftçiler, “haddinden fazla para alınıyor. Bu kadar alınan paraya göre çok az bekçi çalıştırılıyor. Kalan parayla hiçbir hizmet verilmiyor. Paranın nereye gittiği belli değil. Nadas tarlalardan da aynı parayı alıyorlar ekili tarlalardan da aynı parayı alıyorlar. Çiftçi Malları Koruma kapatılsın. Böyle bir şey istemiyoruz. Herkes tarlasını kendisi korur. Ya da bunu makul bir seviyeye çeksinler. Bir sürü çiftçi borcun dolayı icraya verildi. Bu olacak şey mi?” şeklide ifadeler kullandı.

Program kapsamında mahallelerdeki okullar da ziyaret edilerek öğrencilere çeşitli hediyeler ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.